Nyt

På arabisksprogede grupper på Facebook driver syriske flygtninge handel med europæiske pas, nordiske pas inkluderet, skriver Lars Akerhaug hos Minerva.

Passene påstås at være ægte, og det er for det meste syrere som er returneret til Mellemøsten, der sælger identifikationspapirerne.

«Jeg har et norsk pas med opholdstilladelse til salg, til en mand på 36 år. 2.000 dollar. Passet er gyldigt til september 2019», skriver én.

«Norsk pas til salg. 500 euro», skriver en anden.

Andre typer rejsedokumenter markedsføres også i den samme gruppe, og der handles med dokumenter fra flere nordeuropæiske lande. Disse benyttes ikke bare til ulovlig migration men også til narkotikasmugling og anden kriminalitet.

Norske myndigheder er på det rene med, at der foregår en sådan kriminel handel på nettet, og har afsløret enkelte aktører. De erkender, at problemet er omfattende, men Per O. Haddal ved Nationalt ID-center siger, at etaten ikke ved, hvor stort det reelt er:

Såvidt Minerva kan oplyse, er der ikke nogen norsk myndighed som har statistik over hvor ofte nogen anholdes for salg af norske pas.

– Vi har ikke nogen samlet statistik på dette område, siger Haddal fra Nationalt ID-center.

Det er desværre et lidt for sædvanligt kendetegn ved de norske myndigheder, at de ofte ikke besidder højst relevant information, som siger noget om, hvordan det egentlig står til med landet. Evalueringer sminkes, data samles ikke ind, rapporter holdes tilbage, dannede mennesker ser den anden vej.

ANNONSE

For offentlige tjenestepersoner er det vigtigste til syvende og sidst, at de slipper afsted med det. Og i mellemtiden brydes landet ned.

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Ét svar til “Europæiske pas til salg på Facebook”

  1. Kurt Hanssen siger:

    So why don’t they send the Police to by the Passports, and make a sting operation out of it at the same time.?? and if they Don’t care, that means someone high up is been paid off. ?

Mest læst

De smarte smutter i Sverige