Hovederne på bloggen

Jeg plejer at skrue ned, når Deadline meddeler, at om lidt kommer Zenia Stampe fra De radikale for at diskutere integration. Men her til aften udstod jeg pinen. Mest for at høre, om den engagerede kvinde har lært noget nyt.

Det har hun ikke. Integrationen er slået fejl, erkender hun, men der er håb. De seneste tyve år har “vi” (politikerne) nemlig indset, at integrationen ikke kommer af sig selv, siger Zenia Stampe.

Politikerne indså det altså i ca. 1998. Men trods alle stramninger og andre bestræbelser har de ikke kunnet udrette noget.

Det er nok, fordi de har lyttet for meget til folk som Zenia Stampe, der mener, at integration er noget, som gammeldanskerne skal sørge for.

Nej og atter nej! Det må være de fremmedes eget ansvar at blive integreret, hvis de da vil integreres.

Det er på tide at vende Zenia Stampe på hovedet: Integrationen KOMMER af sig selv – eller den kommer ikke.

ANNONSE

4 svar til “Det daglige vrøvl”

 1. Va Sawva siger:

  ……….og hvis de ikke vil integreres, skal de ikke være her! – Og det er ensbetydende med, at muhamedanere ikke skal være her, for en muhamedaner er en muhamedaner og vil have sharia, og vi vil ikke have dødskultens “lovregler” i Danmark, ergo:

  muhamedanere skal være i muhamedanerland, og det er ikke her!

  En muhamedaner kan ikke integrere sig i et verdsligt, kulturkristent samfund!

  Herut!

 2. Henrik Larsen siger:

  Desuden er den uudtalte, men larmende “stråmand”, der ligger i statsministerens gordiske vidundervåben, at integrationen kommer med nedrivninger og omkostningstunge virkeliggørelser af omkostningstunge tankespind fra “forskere” på den sociale del af Statens Byggeforskningsinstitut, sådan en eklatant sviner til de beboere, der overholder loven i “ghettoerne” og samtidig en ignoreren af alle de, som ikke nyder godt af (og efterfølgende skider på) fortrinsret til boliger, i.f.m. kommunernes anvisningsret, som kunne få en gøgeunge til at bøje hovedet i skam:

  Var det ikke en ide, at man trods alt lod være med at rive Vollsmose, Gjellerup og alle disse arkitektonisk “forfærdelige” steder ned, som bl.a. Zenia Stampe mener ultimativt gør beboerne – i hvert fald visse af dem – til terrorister i modsat fald, og lader “gammeldanskere” i form af studerende, socialklienter, midaldrende og gamle flytte ind, så de omsider også kan få et sted at bo?

  Så sparer projektmagerne også nedrivningsomkostninger og kan investere i en ikke-byggemodnet mark til nyopførslen ved siden af, hvorefter Zenia Stampe og co. har det mest vidunderlige socio-infrastrukturelle materiale at konkludere på om 20 år, vis-a-vis byggekunstens relative indvirken på kriminalitet?

 3. Glennie Sørensen siger:

  Zinke Stampe er ikke tabt bag en vogn, hun er tabt foran vognen, og kørt over…

 4. Allan Hougaard siger:

  Hun ville se godt ud med et baseballbat lige i masken.