Nyt

Det nordkoreanske fragtskib Ul Ji Bong 6 – et af de fire skibe med anløbsforbud.

FNs sikkerhedsråd nægtede torsdag fire nordkoreanske skibe adgang til internationale havne, oplyser diplomater.

De fire skibe Ul Ji Bong 6, Rung Ra 2, Sam Jong 2 og Rye Song Gang 1 mistænkes for at have transporteret eller at have last om bord, som er forbudt i henhold til internationale sanktioner mod Nordkorea.

Forbuddet mod de fire skibe blev efterspurgt af USA i december, sagde diplomaterne, som beder om anonymitet.

USA ønskede også et forbud mod skip fra Belize, Kina, Hongkong og Panama. En af diplomaterne siger, at flere skibe kan nægtes adgang til internationale havne i fremtiden.

FNs sikkerhedsråd vedtog i august, at skærpe de internationale sanktioner mod Nordkorea, som et svar på, at landet fortsætter med at udvikle og prøve-affyre langtrækkende raketter og nægter at nedfryse sit atomvåbenprogram.

I december stemte sikkerhedsrådet ja til nye sanktioner mod Nordkorea, som indebærer kraftige beskæringer i olieimporten.

Den 5. oktober havde FN allerede identificeret fire skibe med forbudt last, noget som resulterede i et havneforbud som var det første i FNs historie, ifølge Hugh Griffiths, som sidder i et ekspertpanel, som overvåger sanktionerne.

ANNONSE
Fartøjerne var registreret i Komorene, Saint Kitts og Nevis, Cambodja og Nordkorea, og blev taget ud, fordi de havde ulovlig last med kul, jern og fisk fra Nordkorea.

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE