Nyt

Illustrasjonsfoto: YouTube.

 

Stadigt flere migranter, som sidder fast i Grækenland, forsøger at komme med fly til andre EU-lande ved hjælp af falske pas. Die Welt skriver, at antallet af opdagede tilfælde ifølge Europol steg fra 429 i første kvartal til 729 i andet kvartal, hvilket svarer til 70 procent.

Hvor mange som slipper igennem uden at blive opdaget, er naturligt nok ukendt, men det er nærliggende at antage, at dette tal også er stigende.

De fleste forfalskede dokumenter bliver opdaget hos syrere, afghanere, iranere, tyrkere, albanere og eritreere. Syrerne bruger overvejende forfalskede græske og italienske legitimationspapirer, samt tyske eller syriske pas. Afghanerne skal derimod for det meste være blevet taget med falske franske legitimationspapirer eller koreanske pas, ifølge en rapport.

Det er velkendt, at flere «fabrikker» for produktion af falske rejsedokumenter er blevet opdaget i Grækenland. Også her må man regne med at ikke alt bliver afdækket.

Rejsemålene er i hovedsagen Tyskland, Italien, Holland, Belgien og Schweiz, hvor livet ganske sikkert er mere komfortabelt end i overfyldte græske lejre. Og fra disse lande ligger vejen åben til vores eget.

ANNONSE