Nyt

Martin Strid, en politiker fra Sverigedemokraterna (SD) bliver efter alt at dømme ekskluderet efter en udtalelse om, at muslimer ikke fuldt ud er mennesker, melder SVT.

Udtalelsen faldt under Sverigedemokraternas landsmøde og den har skabt stærke reaktioner. I udtalelsen, som blev sendt direkte i SVT Forum lørdag, taler Strid om en skala fra 0 til 100, hvor man i den ene ende er 100 procent «menneske» og i den andre enden 100 prosent «muhammedaner».

– Hvis man er eks-muslim, så er man kommet ganske langt hen imod at blive fuldt ud menneske, sagde Strid, som også tilføjede, at han vil «befri muslimer fra islam».

Søndag bad Strid om undskyldning.

– Det var yderst uheldigt, jeg udtrykte mig meget veldig klodset, siger han til TT.

Men beklagelsen er muligvis ikke nok til, at Strid kan beholde sit medlemskab af partiet. Søndag begyndte det indvandringskritiske parti en proces, som efter alt at dømme betyder, at han bliver ekskluderet, skriver SVT.

ANNONSE
 – Det Martin Strid sagde om muslimer og islam, er overhovedet ikke foreneligt med vores politik eller hvordan vi udtrykker os, siger Magnus Olsson (billedet), som leder en partikomité med ansvar for at vurdere Strids medlemskab.

– Min opfattelse er, at hvis jeg havde vært Martin Strid, så havde jeg forladt partiet, siger han videre.

SD har i weekenden afholdt landsmøde i Norrköping. Lørdag blev Jimmie Åkesson genvalgt som partiets leder. (NTB-TT)

ANNONSE

Ét svar til “Ekskluderet fra Sverigesdemokraterne efter muslim-udtalelse”

  1. Henrik Larsen siger:

    Hvis man anvendte DEN tættekam på muslimske eller “antifascistiske” medlemmer af diverse partier, blev der nok travlt i medlemsadministrationen m.h.t. udfyldning af ekskluderings templates, men det er jo rigtigt, sproget skaber den virkelighed, den benævner, eller?