Nyt

Israel vil sende næsten 40.000 asylsøgere fra Eritrea og Sudan væk, som har hobet sig op. Ifølge israelske myndigheder befandt der sig i august godt 27.000 eritreiske og 8.000 sudanesiske asylsøgere i Israel. Søndag vedtog nationalforsamlingen et forslag fra indenrigsminister Arye Dery og sikkerhedsminister Gilad Erdan.

Ifølge beslutningen skal det omstridte Holot-modtagelsescenter i Negev-ørkenen lukkes og de asylsøgere, som er kommet ulovligt ind i Israel deporteres til Rwanda og Uganda, som Israel har indgået aftale med.

– Infiltratørene har valget mellem at lade sig fængsle eller forlade landet, hed det i en bekendtgørelse fra fra Erdans ministerium søndag.

Det fremstilles af UNHCR og NGO´ere som råt og hjerteløst i medierne og israelske menneskerettighedsorganisationer har reageret stærkt på beslutningen.

– I stedet for at nægte flygtninge adgang, kan og bør Israel i lighed med andre lande i verden beskytte asylsøgere og ikke fængsle og deportere dem til en fortsat tilværelse som flygtninge, hedder det i en fællesudtalelse fra flere organisationer.

ANNONSE

Det fremstilles af UNHCR og NGO´ere som råt og hjerteløst i medierne og israelske menneskerettighedsorganisationer har reageret stærkt på beslutningen.

Men der nævnes ikke et ord om, hvorfor Israel må tage et så drastisk skridt: Israel er ikke som andre lande, det kan ikke være tilflugtssted for mennesker i regionen og Afrika. Problemerne er for store og det potentielle antal for stort. Åbner man først døren, vil der ikke være ende på tilstrømningen. Derfor ønsker Israel at sende et signal, der er så tydeligt, at alle kan høre det: Israel giver ikke asyl til ikke-jøder.

 Det er der tre grunde til, og de hænger sammen:

Israel skal være en nødhavn for jøder over hele verden. Det skal være det sted i verden, hvor jøder føler sig trygge. Det har været meningen med oprettelsen af staten, og den er ikke blevet mindre. Skulle Israel med den stigende antisemitisme i Europa og Mellemøsten lukke mennesker ind, som svækker statens jødiske karakter?
Det tredje punkt er nok så vigtigt: Plads. Israel er et lille bitte land, og alene af den grund, må man holde igen med, hvor mange man lukker ind.

Et køligt Vesten lader som det ikke forstår jødernes ønske om staten Israels jødiske karakter.

Sikkerhedsmæssigt vil en stor, udenlandsk population byde på problemer.

Vest-Europa er ved at pådrage sig de problemer, som Israel kender gennem konflikten med palæstinenserne: En sikkerhedstrussel og et integrationsproblem. Israel ligger langt foran Europa i erkendelsen af, hvad man må gøre. Israelerne ved, hvad en stor muslimsk befolkning fører med sig. De ser, at europæerne ikke vil lære eller forstå.

Derfor kommer al moralisering fra UNHCR til at prelle af Israel som vand på en gås. Problemerne i lande Tyskland og Frankrig demonstrerer, at Israel har ret.

Omkring 4.000 eritreiske og sudanesiske asylsøgere er de seneste tre-fire år sendt fra Israel til Rwanda og Uganda. I 2016 skal der kun være givet asyl til én ansøger i Israel.

UNHCR minder om, at Israel har tilsluttet sig til Flygtningkonventionen og dermed har pligt til at give beskyttelse til mennesker på flugt. (NTB)

ANNONSE

3 svar til “Israel afviser ikke-jødiske asylsøgere – af ren nødvendighed”

 1. Peter Riis siger:

  Meget interessant at læse at Israel har opnået aftale med to Afrikanske lande; Uganda og Rwanda, hvortil de kan sende deres migranter. Hvorfor i alverden får Danmark ikke lavet tilsvarende aftaler?

  • Joe Bonfils siger:

   Fordi Danmark åbenbart ikke er intresseret i at sende dem tilbage, vores regering gør ikke noget ej heller DF…

 2. KnudMadsen siger:

  Det må da være en stor og hellig opgave for vores allesammens klogeste udenvidensminister at opnå tilsvarende aftaler med diverse negerhøvdinge, som det er lykkedes Israel at få.
  Igen viser det sig, at jøder er kloge og forstandige folk. Vi burde tage ved lære af disse mennesker.
  Mon ikke man kunne lave en aftale med Mugaben?