Nyt

Præsident Donald Trump kalder den mistænkte efter New York-angrebet «et dyr» og beder Kongressen stoppe det lotteri, som giver enkelte mulighed for opholdstilladelse.

Den mistænkte angriber «er et dyr», som bør sendes til Guantanamo, udtalte Trump onsdag. Den 29-årige, som er mistænkt for at have kørt ned og dræbt otte mennesker på Manhattan tirsdag, kom til USA fra Usbekistan i 2010. Ifølge Trump kom Sayfullo Saipov til USA via det såkaldte Green card-lotteri, et immigrationsprogram, som giver permanent opholdstilladelse i USA.

Præsidenten beder Kongressen «med det samme» at påbegynde arbejdet på at afslutte programmet.

– Vi må tage alle nødvendige skridt for at beskytte vort folk, sagde Trump før han skulle holde møde med sin administration i Det Hvide Hus onsdag.

New Yorks guvernør Andrew Cuomo er uenig i Trumps angreb.

– Du lægger alt tilrette for terroristene i den grad du nu splitter vort land. Din tone bør være fuldstændig modsat af, hvad den er nu, siger Cuomo, henvendt til Trump.

Cuomo henviser konkret til Trumps udmeldinger på Twitter onsdag, hvor Trump kritiserer Demokraternes minoritetsleder i Senatet, Chuck Schumer.

– En Chuck Schumer-skønhed. Schumer bidrager til at importere Europas problemer, tweetede Trump.

Det program han henviser til, blev indført under den republikanske præsident George W. Bush.

Schumer var hurtigt ude og svare på Trumps udfald.

– Det ser ud som om det ikke er for tidligt at politisere tragedien, tweetede Schumer onsdag.

– President Trump burde i stedet for at politisere og splitte Amerika, noget han altid griber til under nationale tragedier, hellere fokusere på virkelige løsninger – finansiering af antiterrortiltag – noget han i det seneste budget foreslog at beskære, fortsatte senatoren.

ANNONSE