Nyt

Mens svensk politi er begyndt at tjekke deres egne privatbiler for bomber, så må brandmændene tjekke, at hjulboltene på deres biler ikke er blevet løsnet, mens de har stået parkeret uden for brandstationen.

– Tre anställda vid räddningstjänsten har fått hjulmuttrarna lossade när deras bilar stod utanför brandstationen, sier Tina Lehtonen, som er pressetalsperson for politiet i sydlige Skåne.

I et tilfælde var alle hjulbolte på et afforhjulene blevetløsnet. Brandmanden opdagede de, da han kørte, fordi han hørte mærkelige lyde og derfor standsede bilen.

Også de såkaldte tryghedsvagter, som er en del af redningstjenesten, har været mål for sabotage og hærværk.

– Trygghetsvärdarna ingår i vår organisation och deras bil har drabbats två gånger. Den ena gången har däck skurits sönder och den andra gången har en ruta krossats, berättar ställföreträdande räddningschef Fredrik Kristell

Avisen Lokaltidningen skriver, at det ikke er fastslået, om det er en hævn mod redningstjenesten og tryghedsvagterne. Hvem som skulle ønske at hævne sig på brandmænd eller hvorfor, er der ingen, der studser over.

Lokaltidningen

ANNONSE