Nyt

Illustrationsfoto.

Stenkastende “unge mænd” angreb torsdag aften brandvæsenet, der var kaldt ud for at slukke flere bilbrande i Bäckby i Västerås. På stedet ventede en flok unge i bakhold, og begyndte at bombardere brandfolkene med sten.

Klokken 22.50 torsdag blev redningstjenesten varslet om en bilbrand på Bäckby i Västerås. Da brandfolkene kom til stedet og startede slukningen af en brændende varevogn begyndte det at regne med sted fra de unge.

Politiet måtte rykke ud med flere patruljer for at beskytte brandmændene. Redningstjenesten behøvede politibeskyttelse i to timer, for i mellemtiden opstod yderligere to bilbrande i området.

I tillæg fik flere biler ruderne knust, og fyrværkeri blev brugt til at sætte ild på parkbænke.

– Det är ett problemområde där det bor mycket rastlösa och sysslolösa ungdomar, säger Ivan Åslund på polisregion Mitt til Expressen.

Politiet efterforsker sagen som optøjer (upplopp).

Tidligere samme aften blev politiet tilkaldt for at håndtere et mistænkt narkotikalovbrud i samme område. Da patruljen ankom, blev den udsat for stenkast, og politifolkene måtte søge dækning bag bilen.

ANNONSE

En 26-årig blev pågrebet for narkotikalovbrud, men stenkasterne slap væk.

– Det er et lille halvt hundrede personer i det her område, som vi har problemer med. De är från nedre tonåren och upp till 30-årsåldern, säger Ivan Åslund, RLC-befäl på polisregion Mitt.

– De tänder på bilar och så springer de i väg när vi kommer. Sedan börjar de kasta sten

Expressen

ANNONSE