Kunstbilde

Christer Strömholm (1918-2002)
Sølvgelatinkopi, 28,5 x 22 cm.

Strömholm-utstillingen med titel Post Scriptum vises hos Blomqvist fram til den 1. oktober.
Hans betydning som pedagog og inspirator for skandinaviske fotografer fra siste halvdel av forrige århundre kan knapt undervurderes. Noen av hans mest engasjerende bilder har barn som motiv – barn som undres og kanskje også forskrekkes over den verden de befinner seg i, og som de ikke forstår.

Og når det gjelder forståelsen av Christer Strömholms fotografier, er det alltid verdt å minnes Oscar Wildes kloke ord fra forordet til The Picture of Dorian Gray:

All art is at once surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril. Those who read the symbol do so at their peril. It is the spectator, and not life, that art really mirrors.

ANNONSE