Nyt

Flere blev såret i hårde sammenstød mellem italiensk politi og asylsøgere i centrum af Rom torsdag.

Store politistyrker rykkede i morgentimerne ind for at fjerne omkring 1.000 flygtninge og migranter, de fleste af dem asylsøgere fra Etiopien og Eritrea, som i snart fire år har okkuperet en kondemneringmoden bygning nær Termini-stationen i den italienske hovedstad.

Politifolkene blev mødt med stenkast og tog vandkanon og stave i anvendelse for at fjerne migranterne, heriblandt flere børnefamilier. Mindst to personer blev ifølge politiet pågrebet og 13 såret i sammenstødene.

Italienske myndigheder har gennemført tre lignende aktioner mod besatte bygninger i Rom siden juli og hævder, at det er led i kampen mod terrorisme.

FNs flygtningehøjkommissær (UNHCR), FNs børnefond (UNICEF) og hjælpeorganisationer som Læger Uden Grænser (MSF) har protesteret over behandlingerne og henviser til, at bygningerne er besatte, fordi de italienske myndigheder ikke er i stand til at skaffe husrum til migranterne.

ANNONSE

– Det er en skam, at manglen på indkvartering fører til situationer som denne, siger MSF i en pressemeddelelse og efterlyser en «værdig behandling» af dem, som blev smidt ud torsdag.

ANNONSE

Ét svar til “Italien: Hårde sammenstød mellem politi og asylsøgere”

  1. Henrik Larsen siger:

    Ja, gad vide om FN kunne tænke sig at protestere på vegne af hjemløse italienere?