Nyt

Endnu en tysk-tyrkisk skribent er arresteret på tyrkisk anmodning, denne gang i Spanien. Det drejer sig om forfatteren Dogan Akhanli, som blev efterlyst gennem Interpol.

 

German-Turkish author Dogan Akhanli was arrested in Spain on Saturday after Turkey issued an Interpol warrant for the writer, a critic of President Recep Tayyip Erdogan’s government, fanning an already fierce row between the NATO allies.

The arrest of the German national in Granada was part of a «targeted hunt against critics of the Turkish government living abroad in Europe,» Akhanli’s lawyer Ilias Uyar told magazine Der Spiegel, which first reported Akhanli’s detention.

Formelle regler gør, at Spanien er forpligtet til at arrestere ham, siges det. Men han kan kun udleveres, hvis Ankara kan godtgøre, at de har en sag mod ham.

Forholdet mellem Tyrkiet og Tyskland er mildt sagt anstrengt. Tyrkiet har blokeret tyske politikeres adgang til Incirlik og arresteret en Die Welt-journalist af tyrkisk oprindelse.

Det har fået de tyske socialdemokrater til at reagere voldsomt, og det er usædvanligt.

«This is a development of dramatic significance,» said Social Democrat leader Martin Schulz at a campaign rally. «As part of his (Erdogan’s) paranoid counter-putsch, he is reaching out for our citizens on the territory of European Union states.»

Schulz, who seeks to replace Chancellor Angela Merkel in elections on Sept. 24, called for talks on Turkey joining the EU’s customs union to be suspended, saying that Erdogan was «every day testing the limits of how far he can go.»

Erdogan bad fredag tre millioner tyrkere i Tyskland om at give tyskerne en lektie ved at boykotte valget til Forbundsdagen, som finder sted i november. Det er hård kost.

Europa er ikke, hvad det var og det ved Erdogan.

Den palæstinensiske menneskerettighedsaktivist, Bassam Eid, var for nylig gæst hos Med Israel for Fred. Han fortæller, at han i midten af 1990´erne blev arresteret af Yasser Arafat. Amerikanerne fik nys om det, og Bill Clinton gav Arafat fem minutter til at løslade Eid, og det skete.

I dag kan en tyrkisk diktator herse med Merkel og hun ikke så meget som brokker sig.

http://www.reuters.com/article/us-germany-turkey-interpol-idUSKCN1AZ0HN?il=0

ANNONSE

Ét svar til “Tysk-tyrkisk forfatter arresteret i Spanien på Erdogans anmodning”

  1. David siger:

    ja, vores politikere har dælme ikke ret mange ben i næsen.