Nyt

Den 46-årige mands to døtre havde gjort noget helt utilgiveligt, mente deres familie. Og da faderen nægtede at dræbe dem, tog familien affære. På Facebook skriver SVT om årsagen til drabet: «Pigerne havde givet håndtryk til drenge, når de hilste på dem, og det var ikke noget slægten brød sig om». Denne «detalje» har SVT udeladt i selve artiklen. Drabet skete i slutningen af maj i år.

Den 50-årige slægtning dræbte faderen ved at stikke en saks i halsen på ham. Han havde lokket ham med på en fisketur til Stensjön uden for Falun.

46-åringen vägrade lyda den äldre släktingens order och avrätta sina två äldsta döttrar.
Då lurades han ut på en fisketur och höggs ihjäl.
Nu åtalas den 50-årige släktingen.

Anklageren, Gun-Britt Ström, bekræfter at der er et «æresmotiv» bag drabet.

Sidste år var hvert 10. mord i Sverige et såkaldt æresdrab. 6 ud af 18 – en tredjedel af alle drabsofre – var æresdrab.

Av 105 mord som begicks förra året var tio hedersmord. Sett till alla kvinnor som mördades 2016 var en tredjedel av dem hedersrelaterade, sex av 18.

Man mener, at mørketallet er højere. Dvs. piger som «falder ned» fra altaner og de tilsyneladende selvmord, hvor pigerne presses til at tage livet af sig selv.

SVT

ANNONSE

Ét svar til “Nægtede at dræbe sine døtre – blev selv dræbt med saks”

  1. Morten Stefansen siger:

    Og disse folka er etnisk svenske i de siste 100 år? Don´t think so! Hvorfor er media så redd for å si det som det er? Dette var selvfølgelig MUSLIMER. Ennå et signal fra den ondskapen som islam sprer. Kast disse svina ut av Europa, NÅ!