Nyt

Efter at tre palæstinensere stormede ud af Tempelbjerget og dræbte to soldater, som stod vagt ved indgangen, har Israel opstillet metaldetektorer for dem, som vil besøge højden. Det nægter den islamiske stiftelse med ansvar for stedet, el-Wsaqf, at bruge.

Muslimene beder derfor på gaden udenfor. Israel har ikke i sinde at bøje af. De våben som blev brugt fredag, var smuglet ind på området. Israel finder sig ikke i, at der lagres våben inde på hellige steder.

Muslimerne lægger op til en styrkeprøve.

In its statement, the Waqf called on the faithful not to enter the mosque by passing through the metal detectors, adding, “If the metal detectors continue to be imposed, we call upon the people to pray in front of the gates of the mosque and in the streets of Jerusalem.”

El-Waqf er tilknyttet Jordan og jordanske myndigheder har advaret om forandring i forhold til Jerusalems status. Men hvis Jordan lytter til den religiøse stiftelse i denne sag, vil de tale for døve ører.

ANNONSE

Muslimene forvalter området og Israel fører kontrol med ikke-muslimers adgang. Men Israel finder sig ikke i, at muslimerne bruger denne position til at flytte brikkerne: Israel har haft og skal have kontrol med sikkerhedssituationen.

To soldater blev dræbt. Der skal ikke dræbes flere.

Jerusalems politichef mener, at palæstinenserne kommer til at vænne sig til kontrollen. Men det er ikke sikkert. Der gøres forsøg på at fremstille dette som et overgreb, som alle muslimer må danne front imod. Imamer har spillet på denne paranoia i årevis og forsøgt at mobilisere en global kampagne.

One Israel Hayom writer, Erez Lin, suggests the backlash over the new regulations stem from the fact that they were imposed at a Muslim holy place by non-Muslims. He dryly notes that in recent years Saudi Arabia has significantly upgraded its security at Muslim holy sites, including requiring all hajj pilgrims to wear GPS-enabled electronic bracelets and installing metal detectors and nearly 1,000 cameras in Mecca’s Grand Mosque alone.

Det er lige det.

 

http://www.timesofisrael.com/whoever-blinks-first-loses-jerusalem/

http://www.timesofisrael.com/waqf-urges-muslims-to-boycott-temple-mount-over-metal-detectors/

ANNONSE

Mest læst