Kommentar

Bildet: Når man ser billedet af restauranten på Holey Artisan Bakery forstår man, at det her var et in-sted. Besøgende fra udlandet føler sig hjemme i sådanne omgivelser. Billedet af køkkenet er overdådige. Vi forbinder dette med tryghed, fordi vi forveksler det med genkendelse. Netop disse kendetegn gjorde, at IS slog til. Steder som disse er blevet mere udsat.

Det burde være reserveret en særlig plads i helvede for mennesker der burde vide, men som i stedet vælger at angribe dem, har har vovet pelsen i kampen mod islam.

Hvad er være formålet med at sætte betegnelsen “konspirationsteoretiker” (mon ikke der menes hysteriker?) på en mand, der var ved at blive offer for et af de første politisk drab i fredstid?

ANNONSE

Hvad er egentlig pointen med Pierre Collignons angreb på Lars Hedegaard? Lars Hedegaard er faret vild i konspirationsteoriens tåger

Collignon mener, det er fake news, at IS-krigerne torturerede og lemlæstede deres ofre på Bataclan. Der er ikke hold i oplysningerne.

Det kan være. Men det gør ikke Hedegaard til en konspirationsteoretiker, for det ligger ganske indenfor det sandsynliges rammer, at IS kan ha opført sig på en sådan måde. Eller måske mener Collignon noget andet? Finder han oplysningene urimelige, dvs. usandsynlige?

Én ting er at korrigere oplysninger, der ikke passer. Hverken Hedegaard eller Document.dk har problemer med det. Vi søger sandheden, uanset hvor den fører os. Men begrebet “konspiration” og fake news stiller spørgsmål ved motiv og moral.

Man kan vende det om: Hvorfor er Collignon optaget af at forsvare IS renommé?

I begyndelsen af juli 2016, altså forkun et år siden, angreb IS en cafe i Bangladesh, Holey Artisan Bakery, der var et kendt vandingssted for udlændinge. Det endte i en langvarig gidselsituation, hvor terroristerne skød og dræbte gæsterne en efter en.

Det vakte ikke den store opmærksomhed, at ofrene led en “slow and agonizing death”.

Autopsy results reveal the nine Italian victims of last Saturday’s terrorist attack in Dhaka, Bangladesh, suffered slow and agonizing deaths at the hands of their attackers.

The bodies were returned to Italy on Wednesday and following an autopsy at Rome’s Agostino Gemelli hospital, pathologists have confirmed the victims had suffered a torturous death.

The corpses displayed several wounds issued by machetes, bullet holes and traces of explosives, La Stampa reported.

Although each body showed signs of mutilation, no ‘coup de grâce’ had been given to the victims as the attackers tried to prolong their suffering.

Twenty-one people were killed in the attacks at the Holey Artisan Bakery. The other victims included seven Japanese, one American and one Indian.

The attackers stormed the cafe late on Friday, taking the foreigners hostage until troops entered on Saturday. Many of the victims were hacked to death.

The nine Italian victims included four men and five women.

De dræbtes kroppe viste tegn på lemlæstelse. Som jeg læser det, blev de lemlæstet mens de endnu var i live. Det kaldes tortur. Allahs krigere gav dem ingen coup de grace, men ønskede de skulle lide en lang og smertefuld død.

Påstandene om IS-krigerne på Bataclan er derfor højst rimelige og ikke udslag af konspiration.

Hertil kommer oplysningerne om uregelmæssigheder forud for koncerten. Sangeren i Eagles of Death Metal, Jesse Hughes, blev meget upopulær for at hævde, at terroristerne havde insidere, der hjalp dem. Franskmændene ville slet ikke høre tale om det. (Hvem husker døren, der stod åben på Krudttønden lørdag morgen den 14 februar?)

I stedet smed de bandet ud, da Bataclan genåbnede med Sting som trækplaster. Sting afsluttet sin optræden med at sigge “Inshallah”.

Der ligger flere stærke interviews med Jesse Hughes på nettet, der fortæller, hvordan det var.

Vil Pierre Collignon fortsat sige, at det er Hedegaard der “er faret vild”?

 

http://mandagmorgen.dk

ANNONSE