Nyt

Billedet: Britisk politi fører en kvinde ud til ventende politibil i Barking søndag morgen

 

Identiteten på de tre terrorister, der blev skudt og dræbt natten til søndag i London, er fortsat ikke kendt. Men efter en politiaktion i den østlige bydel Barking søndag morgen, hvor 12 personer blev arresteret, tegner sig nu i det mindste konturerne af et terroristportræt.

Financial Times skriver, at naboer fortæller at en af terroristerne frekventerede Jabir Bin Zayd-moskeen lige i nærheden, og at han ved en tidligere lejlighed var blevet fjernet derfra efter at have været i klammeri med imamen.

Man kan altså konstatere at der forelå et faresignal. Vedkommende bar da også – ikke overraskende – islamistuniform:

Salma Khanum, 29, a medical recruiter who lives in the block of flats on the Kings Road that was raided, said that the attacker always wore traditional clothes and was bearded. She said she had often seen him with his wife

Ifølge flere naboer skal hans kone være af algiersk oprindelse og desuden gravid. Sandsynligvis er han også selv af nordafrikansk oprindelse, eftersom at terroristerne angiveligt havde «middelhavsudseende».

En anden nabo havde genendt manden på et fotografi i medierne. Interessen for kampsport kommer heller ikke som noget chok:

He said he had worked out with him at the Ummah Fitness Centre in Ilford, occasionally taking part in boxing and sparring together.

Folk i træningscentret syntes for øvrigt, at han var meget venlig, og at hans deltagelse i lørdagens terror kommer som et chok for dem. Har vi hørt det før?

ANNONSE