Hovederne på bloggen

“Det er først med vor tids folkevandringer, at vi begynder at forstå, at Unionen er en irregulær stat, der hverken kan sikre de ydre grænser eller tolerere nationale forskelle og hensyn. Det EU, der voksede ud af et begrænset EF, er blevet en kloning af imperiale, multikulturelle ambitioner, åbent for såvel islam som terrorisme, så længe nationalstaterne trænges tilbage. Således taler gode, gamle Pufendorf til os: Redningen kommer ikke oppefra eller udefra, men indefra.”

Mikael Jalving har læst den tyske filosof Samuel Pufendorf, der allerede for 350 år siden med uhyggelig præcision og aktualitet beskrev det tysk-romerske imperiums  manglende legitimitet og uformåenhed, når det gjaldt om at sikre det såkaldte imperiums stabilitet, udvikling og sikkerhed. Allerede dengang udråbte Pufendorf nationalstaten som det eneste legitime og duelige i forhold til sikring af borgerne og i forhold til at skabe velstand for befolkningerne.

Læs Jalvings interessante indlæg her:

 

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE9559768/europas-redning-kommer-indefra/

ANNONSE