Nyt

En politimand er såret i sammenstød med demonstranter, som har forsøgt at blokere landsmødet i det indvandringskritiske parti AfD i Köln.

Flere tusind demonstranter forsøgte at hindre de 600 delegerede i at komme ind på hotellet, hvor Alternative für Deutschland (AfD) lørdag og søndag holder landsmøde. En betjent, som eskorterede AfD-medlemmer blev såret i ansigtet under de tumulter som opstod, og en demonstrant blev pågrebet.

Det er ventet over 50.000 demonstranter i gaderne i Köln denne weekend, når AfDs delegerede fra hele landet er samlet for at vedtage et nyt partiprogram. Omkring 4000 politifolk er sat ind for at forhindre sammenstød.

Modstand mod euroen var AfDs hovedsag, da partiet blev dannet i 2013, men indvandringskritikken er blevet stadig mere central. Flygtningekrisen i 2015 fik partiet til at kraftigt i meningsmålingerne.

Tilslutningen til partiet steg sidste år til op mod 15 procent, og partiet fik også mandater ved flere regionale valg. Men de seneste måneder er AfD igen faldet i meningsmålingerne, og partiet ligger nu til at kunne opnå omkring 10 procent af stemmerne.

ANNONSE
ANNONSE