Nyt

Alexander Cederlöv (foto: privat)

Svensk politi er i krise. Politifolk siger op i større tal end man kan nå at rekruttere nye. Alexander Cederlöv har fået nok: «Varför lyssnar inga politiker?» «Jag ger upp!»

Örebro-betjenten Alexander Cederlöv giver de svenske politikere, sin egen ledelse og det svenske retssystem det glatte lag i et åbent Facebook-indlæg. Den 9. maj vinker han farvel til det svenske politi.

Cederlöv slutter sig til en lang række betjente, som har sagt deres job op på grund af utilfredshed med den måde politietaten fungerer på. Nogen går og smækker med døren, som Cederlöv, andre forlader bare deres job i stilhed.

ANNONSE

Peter Springare hører også til Örebro-politiet, men han har ikke sagt op. Til gengæld går han snart på pension.

Cederlöv indleder sit indlæg således:

«JAG GER UPP! Det är inte ofta jag säger de orden men nu GER JAG UPP!»

«Jag orkar inte längre», skriver han og forklarer, hvorfor han kaster håndklædet i ringen efter syv års tjeneste.

”I början av min karriär kände jag stolthet och glädje av att få utföra mitt jobb. Sedan omorganisationen 2015 har det bara gått utför. Jag orkar inte längre och har nu sagt upp mig, för att gå vidare till den privata marknaden.”

Han er forundret over politikernes handlingslammelse. Alarmklokkerne har ringet mange gange.

”Varför lyssnar inga politiker? Varför görs ingenting? Regeringen står stolt och säger att de skjuter till mängder av resurser, men det är ju efter nästa val, då de kanske inte ens sitter kvar! Problemet är nu!”

Alexander Cederlöv illustrerer indlægget med et billede af sin politi-legitimation.

Det drejer sig ikke kun om dårlig løn, skriver Cederlöv; det handler om arbejdsmiljø og dårligt udstyr og teknologi. Han sparker også ud efter sin ledelse:

”Men det handlar även om chefer som saknar verklighetsuppfattning, en HR-avdelning som föraktar anställda och en arbetsgivare som väldigt tydligt signalerar att man inte är värd någonting.”

Betjenten er også kritisk i forhold til, hvordan retsvæsenet fungerer:

”Vi har ett rättssystem som fungerar bra om vanliga Svenssons begår brott, men helt saknar förutsättning att bekämpa livsstilskriminella personer.”

Dråben som fik bægeret til at flyde over for Alexander Cederlöv var, da politietaten begyndte at ansætte et stort antal civile etterforskere. Ifølge Cederlöv var det et paniktiltag som fulgte efter at politiet havde mistet mange folk. Det blev overladt til Cederlöv og hans kolleger at oplære de civilt ansatte, hvilket gik godt – og Cederlöv understreger også, at han trives godt med mange af dem.

”Men det kännbara är att de blev anställda med 3000 – 3500 kr högre än oss som skulle lära upp dem. Det är löner som vi poliser kämpat för under många år, men hela tiden fått höra att det inte finns pengar till. Detta känns som en riktig spark i ansiktet på en som redan ligger ner.”

Cederlöv skriver, at han aldrig kommer til at nå de civilt ansattes lønningsniveau. Men han tvivler på om politiet alligevel magter at holde på dem, for også deres løn er for lav, mener han:

”Tyvärr tror jag att många av dem också kommer att sluta inom ett par år, inklusive många fler poliser.”

ANNONSE

2 svar til “Svensk politimand står af: Jeg giver op!”

  1. Per Ståle Bratsberg siger:

    Sverige er jo et land i oppløsning, og snart er det vår tur for vi ligger bare litt etter Sverige i utvikling.

  2. Bjart_S siger:

    Svenske myndigheter har nå ødelagt det svenske samfunnet på noen få ti-år! Det forundrer meg ikke at politiet også er i krise. Dette er trist da disse skulle demme opp rundt kriminaliteten! Men politiet er dessverre en del av det samme virkelighetsfjerne systemet som har ført Sverige ut i dette uføret!