Nyt

Seks personer er dræbt og otte er såret efter at maskerede væbnede mænd åbnede ild i en moské i Québec.

En af gerningsmændene var bevæbnet med en AK-47, skriver Le Soleil. To personer er pågrebet ifølge politiets talsmand Pierre Poirier i Quebec.

En af dem er en 27-årig med et typisk Québec-navn, skriver Le Soleil.

– Vi fordømmer dette terrorangreb mod muslimer, siger Canadas statsminister Justin Trudeau.

Han skriver på Twitter at «canadiere sørger over dem som blev dræbt i et fejt angreb på en moské».

Angrebet kommer lige efter at statsministeren har sagt, at Canada vil tage imod muslimer som bliver afvist af USA. Trudeau twittede i lørdags:

«To those fleeing persecution, terror & war, Canadians will welcome you, regardless of your faith. Diversity is our strength «

Der befandt sig 40 personer i moskeen Centre Culturel Islamique de Québec da skyderiet fandt sted i forbindelse med aftenbønnen lige før klokken 20 søndag aften lokal tid.

Radio-Canada har talt med et anonymt vidne som fortæller, at to maskerede personer gik ind i moskeen. Vedkommende mente at gerningspersonerne var fra Québec-området på grund af, den måde, de talte på.

CBC News melder at en af mændene råbte “Allahu akbar”.

– De åbnede ild. De skød og de råbte ‘Allahu akbar!’ Kuglerne ramte dem, som bad. Folk som bad mistede livet. En kugle passerede lige over mit hovede, fortæller et vidne.

Motivet for skytingen er ikke kendt, men de seneste år har der i følge Reuters været en stigning i antallet af «islamofobiske handlinger» i provinsen.

I juni i fjor blev der lagt et afhugget grisehoved på trappen til en af moskeens indgangsdøre. Hovedet var pakket ind i cellofan med gavebånd og sløjfe, og på et kort stod der: «bonne appétit», skriver Montreal Gazette.

grisehode

Grisehovedet som blev placeret udenfor Quebec-moskeen. (foto fra Facebook)

 

Tre uker senere blev der uddelt løbesedler i nærområdet. Titlen på den var: «Hvad er værst: Et grisehovede eller et folkemord?»

Ben Abdallah, who often prays at the mosque but was not there during the shooting, told the newspaper “we never thought” such a “catastrophic” incident would happen there.

“But given the hateful speeches all around the planet, it can happen,” he said.

Moskeen har ca. 5.000 medlemmer og er en ud af seks moskeer i Quebec City-området, skriver Montreal Gazette.

 

ANNONSE

Mest læst