Kunstbilde


Anton Melbye (1818-1875)
Olje på lerret, 112 x 157 cm, privateie.

Anton Melbye ønsket opprinnelig å bli marineoffiser, men ble ikke godtatt på grunn av nærsynthet. I første omgang ville han så lære skipsbygging, men det viste seg at han hadde et betydelig talent for tegning. Så han ble i stedet marinemaler. Blant hans lærere var ingen ringere enn C.W. Eckersberg, som også hadde maritime interesser, og sogar bygget båtmodeller.

Dagens bilde var lagt ut for salg hos Bukowski i Stockholm 26-28. mai 1999. Tilslaget falt ved SEK 98 000,-, inkludert gebyrer.

Bukowski presenterte bildet med titelen Fyr i Stora Bält – som trolig er en misforståelse. I Statens Museum for Kunst i København finner vi en annen variant av det samme maleri, hvor motivet oppgis å være Eddystone Lighthouse – nærmere bestemt det tredje av i alt fire fyr på dette stedet.

Det tredje fyret ble tatt i bruk i 1759, og var i drift til 1877  (Bemerk at årstallet 1759 er påført i bildet).

ANNONSE