Hovederne på bloggen

“Hvorfor er liberalisme i udenrigspolitik en skidt ting? Liberalisme har været og er vel stadig den dominerende måde at tænke på i Vesten. Den foreskriver, at Vesten søger at dominere verden ved at lave regimeskift og sprede liberalt demokrati.

Det er ikke blot endt galt med anarki, flygtningestrømme og terrorisme, hvormed stabile lande er forvandlede til helvedes forgårde med giftige dybder, sortsvedne kratere og rygende huler, der stinker af svovl og metal (fra Irak til Libyen). Det har også udmattet Vesten, for ethvert tænkeligt land kan – bare det er på ”de godes” side – på den måde påkalde sig Vestens, dvs. USA’s, hjælp. USA har følgelig stort set været i krig uafbrudt lige siden den kolde krigs afslutning. Liberalisme gør det kort sagt vanskeligt at prioritere, hvilke konflikter man skal engagere sig i. USA skal jo være hele verdens politibetjent.”

Kasper Støvring slår de helt afgørende søm i argumenterne for, hvorfor liberalisme i udenrigspolitikken er en dårlig ide: Stater skal ikke være gode – de skal beskytte sig selv. Derfor har den de facto kulturimperialisme, som har båret Vestens liberale udenrigspolitik også ført til et hav af krige siden afslutningen på den kolde krig. Læs Støvrings glimrende indlæg her:

ANNONSE

 

 

http://kulturkamp.blogs.berlingske.dk/2016/12/05/vaersgo-samuelsen-her-er-din-udenrigspolitik/

 

ANNONSE