Nyt

Billedet: Når man hører om angreb på præster, går tanken uværgeligt til filmen Of Gods and Men, af Xavier Beauvois. Den handler om hvordan trappistmunke i Algeriet forsøger at overleve, da jihadisterne angriber. Denne gang er scenen Frankrig.

En maskeret mand har stormet et hjem for pensionerede missionærer i Montferrier-sur-Lez, bevæbnet med oversavet haglgevær og kniv. En ældre kvinde er fundet bundet, kneblet og knivdræbt.

En bevæbnet mand er brudt ind i et hjem for 70 pensionerede munke nær Montpellier i Frankrig, siger en efterforskningskilde til nyhedsbureauet AFP. Manden skulle være bevæbnet med et oversavet haglgevær og kniv, skriver Sky News.

Angrebet fandt sted 21:45 lokal tid, og gerningsmanden er fortsat på fri fod, selvom politiet er talstærkt til stede og hurtigt fik sat vejspærringer op og eftersøgt ham med helikopter.

Hjemmets beboere har en gennemsnitsalder på +75 – herunder flere gangbesværede beboere på over 90, der skulle have støtte for at forlade deres hjem efter angrebet.

cyeeq8ixeaaq_gd-768x575 cyefp9_xcae7wmq-768x576

Der er endnu ingen, der har taget ansvar for angrebet, der kommer få måneder efter, at to terrorister, der sagde at de var fra IS skar halsen over på en katolsk præst.

Alligevel lyder de første meldinger fra de lokale myndigheder, at der ikke er noget, der tyder på, at der er tale om en terrorhandling.

En håbløs udtalelse i en tid, hvor Frankrig er i undtagelsestilstand, og hvor den massive tilstedeværelse af kampklædt politi i Montferrier-sur-Lez, taler deres eget tydelige sprog.

 

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/montpellier-attack-gunman-monks-retirement-home-montferrier-sur-lez-hostages-latest-police-terror-a7437696.html

ANNONSE