Hovederne på bloggen

“Når systemmanden skal forklare, hvorfor kunst ikke er venstreorienteret, kommer han i virkeligheden til en helt anden konklusion: nemlig at kun venstreorienteret kunst er god kunst. Hans blik er så snævert, at han ikke kan forestille sig andet end den moderne kunst. Den nominelt borgerlige Hesseldals æstetiske tunnelsyn er løjerligt fikseret på og underlagt de røde dogmer – altså at kunsten skal udfore vores konventioner, vores syn på verden og vores levevis.”

Der er ikke plads til skønhed, godt kunsthåndværk, æstetik og moralske budskaber i kulturelitens definition på god kunst. Dermed udraderer den stort set al klassisk kunst, og kan derfor ikke se at dens eget kunstsyn er venstreorienteret. Det bliver tværtimod borgerligt, fordi det ikke sættes i kontekst med andet end sig selv, skriver Rune Selsing i sit indlæg, der kan læses her:

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/runeselsing/ECE9110284/hvorfor-moderne-kunst-er-venstreorienteret/

ANNONSE

Ét svar til “Hvorfor moderne kunst er venstreorienteret”

  1. Therion siger:

    Tillat mig at antyde at mæsteparten af det, der kolporteres som “kunst” nuomstunder, ikke er “orienteret” i det hele taget.

    Just my two cents of opinion.