Kunstbilde

pine_forest_by_ivan_shishkin_1895
Ivan Ivanovitsj Sjisjkin (1831–1898)
Olje på lerret, 128 x 195 cm, Kunstmuseet for det fjerne østen, Khabarovsk.

Russisk titel: Сосновый бор – Sosnovyj bor.

Ivan Sjisjkin var et sentralt medlem av gruppen Передви́жники (pjerjedvizjniki) – nærmest Vandrerne, som skulle komme til å omfatte de fleste av de viktigste russiske malere i siste halvdel av 1800-tallet – foruten Sjiskin også Rjepin, Pjerov, Surikov, Brjullov, Kramskoj og Levitan. Svært mange av dem – som Sjisjkin – konsentrerte seg om realistiske gjengivelser av det russiske landskapet.

Gruppebilde av Vandrerne, ca. 1885, fotograf ikke oppgitt.

peredvizhniki
Sittende fra venstre: Sergej Amosov, Aleksandr Kiseljov, Nikolaj Njevrjov, Vladimir Makovskij, Aleksandr Litovsjenko, Illarion Prjanisjnikov, Kiril Lemokh, Ivan Kramskoj, Ilja Rjepin, Ivanov (sekretær for gruppen), Konstantin Makovskij.
Stående fra venstre: Grigorij Mjasojedov, Konstantin Savitskij, Vasilj Poljenov, Jefim Volkov, Vasilj Surikov, Ivan Sjisjkin, Nikolaj Jarosjenko, Pavel Brjullov, Aleksandr Beggrov. Da bildet ble tatt, hadde en av grunnleggerne, Vasilij Pjerov vært død i tre år,

ANNONSE