Nyt

En hær på 10.000 mand står klar til at rykke ind og besætte Øst-Aleppo, skriver Allan Sørensen i b.dk. Assad vil overtage det hele og Putin truer USA til at holde sig væk.

En hær på omkring 10.000 soldater fra regimet, Hizbollah, irakiske shiamilitser og afghanske enheder truer med at erobre den østlige del af storbyen, hvor omkring 300.000 indbyggere stadig opholder sig.

Russerne og regimet benytter terrorbombing for at knække modstanden. Det bør de der foreslår en allianse med Putin mærke sig.

USA har spilt sig selv ud over sidelinjen. Der findes ingen vilje i Obama-administrationen til at standse fremrykkingen. Obama har forsonet sig med at Aleppo falder.

»Det er vanskeligt at sige, hvornår en by falder, men intensiveringen af volden indikerer, at det snart kan ske,« sagde Mark Toner på en pressekonference i løbet af fredagen. Ved samme lejlighed sagde han, at »Aleppos mulige fald vil være et nederlag for hele verden«.

I den islamske verden opfattes USAs passivitet som et svig. Selv om Obama ikke har ønsket at blive indblandet, vil USA ligevel få skylden for blodbadet. Det er ikke et logisk resonnement, men det er ligevel slik man tænker i Midtøsten.

USAs passivitet har dessuden kostet vendskabet med Saudi-Arabien.

Saudi-Arabien og Qatar støtter oprørerne. De kommer næppe til at gi sig. Fortsat strømmer våben og penge ind, selv om det for øjeblikket er svært at få dem leveret.

En Putin/Assad-sejer er svært at se for sig.

Samtidig rykker tyrkisk-støttede turkmenere frem i Nord-Syrien. Det gælder om at holde kurderne udenfor.

Hillary sa søndag at bevæbning af kurderne var en mulighed.

Syrien er blevet en proxy-war, og det er fortsat mange heste at spilde på.

 

http://www.b.dk/globalt/lokal-journalist-regimet-klar-til-at-ofre-befolkningen-i-oestaleppo

 

 

ANNONSE