Nyt

 

Folkeoplysningsudvalget i Københavns Kommune har besluttet at fortsætte de offentlige tilskud til svømmehold udelukkende forbeholdt indvandrerpiger og -kvinder. Det skriver Berlingske

Argumentet er, at det har vist sig at være “en succes” at nægte drenge og mænd adgang til de særlige svømmehold og lade svømmeundervisningen foregå bag nedrullede gardiner, fordi det får piger og kvinder med indvandrerbaggrund til at blive “aktive i  foreningslivet og bedre integreret”. Umiddelbart et temmelig modsætningsfuldt argument al den stund, at man jo netop fastholder kvinderne i isolation fra det omgivende samfund, men den logik bider ikke på det københavnske folkeoplysningsudvalg.

Formanden for udvalget, Michael Gatten (R), mener at det er en pragmatisk løsning, fordi alternativet er, at pigerne ellers bare sidder derhjemme, hvilket Michael Gatten mener er et svigt fra kommunens side:

»Den her indsats virker, den skaber integration, piger kommer ud og svømme og ud i foreningslivet. De kommer ud af hænderne på de forældre, der er forvirrede i forhold til demokratiske værdier,«  siger han.

ANNONSE

Både Mette Frederiksen (S), Inger Støjberg (V) og Jakob Ellemann-Jensen(V) har reageret og kaldt det et svigt af danske værdier og et knæfald for religiøse særkrav – men Institut for Menneskerettigheder har ikke vist tegn på at ville tage sagen op og indberette sagen for Ligebehandlingsnævnet.

ANNONSE

Ét svar til “København fortsætter tilskud til kønsopdelt svømmeundervisning”

 1. David siger:

  Undskyld, er ikke helt klar over om det er mig der har misforstået noget.
  Men hvordan er det her anderledes, end det hotel som fik en sag på nakken fordi de havde indrettet en hel etage kun for kvinder?
  Umiddelbart er den eneste forskel jeg kan se,-
  At ved svømmeholdet – der skal det danske samfund bidrage økonomisk til aktiviteten for at den kan bestå.
  At ved hotellet – der var de i stand til at leje flere værelser ud, og dermed tjene mere, og derfor betale mere i skat til det danske samfund.
  Så det er åbenbart ok når penge tages ud af stats kassen, men ikke når der puttes penge i.
  Meget mærkeligt.