Nyt

Søndag ettermiddag i Toulon gikk et dusin ungdommer til angrep på to familier. De to familiene, i selskap med en venn, var ute på tur med barna i et av de såkalte “sensitive” områdene i Toulon. Det var varmt og de syklet, skatet og gikk. I shorts. Ungdommene begynte å rope til dem: “hore” og “kle dere helt nakne”. Ektemennene tok sine shortskledde koner i forsvar og ba ungdommene om å respektere dem. Dette førte til at gjengen gikk til angrep.

De tre mennene ble slått og hardt skadet foran sine vettskremte koner og barn. Den ene mannen er blitt sykemeldt for 30 dager på grunn av skadene.

Takket være overvåkningskameraer greide politiet å arrestere to gutter på 17 og 19 år. Etterforskningen pågår for å finne resten av mobben.

XVM359d7830-7513-11e6-ac5c-63a934f078a7

Angrepet skjedde bare en måned etter at kvinnene i Toulon gikk i shorts-demonstrasjonstog etter at en jente ble angrepet for å ha på seg shorts. Hun ble angrepet av fem jenter.

shorts

Friheten til å kle seg som man vil blir gradvis borte. 

På onsdag ble en 17 år gammel jente i Guingamp i Bretagne angrepet for å ha på seg shorts. Antrekket var “for provoserende” ble hun fortalt. Hun ble slått av en mann. Flere studenter kom til for å hjelpe og angriperen stakk av. Han skal ha vist noe som liknet på en kniv ifølge øyenvitnene. Politiet har ikke funnet ham. Den sjokkerte jenta er sykemeldt i tre dager.

ANNONSE

Mens mange heier frem burkini og hijab som friheter for kvinner, blir andres frihet gradvis innskrenket. Men den friheten er tydeligvis ikke verdsatt på samme måte.

Le Figaro  The Independent

ANNONSE