Nyt

School_pix_2-xlarge_trans++jTI8qZcghl8hJwiV36_VqMfQRjKBEXwJJ4Y1LYc7m2c

 

Efter sommerens bølge af muslimske terrorandgreb har den franske regering besluttet at indføre undervisning i skolernes store klasser i, hvordan man overlever et terrorangreb. Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Fra september i år, skal alle elever i de store klasser modtage undervisning i grundlæggende førstehjælp, der skal afholdes 3 årlige terroralarmer så eleverne kan lære, hvordan de skal forholde sig i tilfælde af, at deres skole bliver udsat for et terrorangreb – og der indføres et sms-system til at advare eleverne. Endelig skal der opsættes alarmer, der med en særlig lyd, som er forskellig fra den, der anvendes ved brand, angiver at der nu er tale om et terrorangreb. De franske skoleledere er blevet pålagt at afholde forældremøder om de nye terror-tiltag:

The recent attacks and the context of the terrorist threat means heightened vigilance is required,” said a joint statement from the interior an education ministries.”

Det er sandt, men indførelsen af terroralarmer på de franske skoler illustrerer mere end noget andet, hvor alvorlig trusselsbilledet er i Frankrig, og hvor afmægtige myndighederne er over for de muslimske angreb, som man ved, vil komme. Og ikke mindst: De er med til at udvide rammerne for det normale.

ANNONSE

Spørgsmålet er, hvornår der indføres lignende terroralarmer i de danske folkeskoler

 

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/08/10/french-14-year-olds-to-have-school-lessons-on-surviving-terroris/

ANNONSE