Nyt

“Svenskesygen” har meldt sin ankomst i København. Ti biler blev natten til søndag antændt og et endnu ukendt antal biler igen natten til mandag. Bilbrandene skal tages yderst alvorligt. Der er en langsomt brændende intifada i Sverige og Frankrig, og afstanden til Malmø er kort.

For anden nat i træk er der blevet sat ild til flere biler i København.

Det siger Københavns Politi, som endnu ikke kan oplyse det præcise antal køretøjer, der er brændt.

Natten til søndag blev der sat ild til flere end ti biler i hovedstaden. De fleste blev antændt i området fra Christianshavn og ind mod den indre by, fortalte vicepolitiinspektør i København Rasmus Skovsgaard på et pressemøde søndag.

Natten til mandag har der været to tilsvarende “forhold”, som politiet betegner det.

– Det ene i Valby. Det andet på Christianshavn, siger Michael Andersen, vagtchef ved Københavns Politi, tidligt mandag morgen.

Der må formodes at være en glæde ved destruktionen. Copy cat crime vil sige at den oprindelige handling tjener som eksempel og legitimering. Bilbrande er noget man gør. Det er spændende og sjovt. At det er en udfordring af statens rolle som vogter af privat ejendom ved man måske dybt inde et sted, men det er også det der gør det sjov. Politiet formår jo ikke at gribe ind.

Hvis fænomenet spreder sig kan det udløse stor vrede i befolkningen. Svenskene ser ud til at finde sig i alt, men måske ikke danskerne er lige føjelige.

http://www.b.dk/nationalt/flere-bilbrande-i-koebenhavn-igen-i-nat

 

Bildet er fra Sverige

ANNONSE