Nyt

Hvem skal man stole på: “Eksperter” og aviser som forsøker å innbille oss at jihad-terroristen var en frustert trebarnsfar som drepte 84 mennesker fordi han var deprimert og skuffet over livet generelt eller en tidligere islamist som kjenner lusa på gangen?

Maajid Nawaz fra the Quillam Foundation har en innstendig bønn:

In the wake of the Nice attacks people are already saying: “But the terrorist wasn’t pious. See! It has nothing to do with Islam.”

Please stop.

Your good intentions towards us Muslims are only making the problem worse. This is as dangerous as saying it is everything to do with Islam.

Han sammenlikner dagens jihad-terrorister med fortidens korsfarere. De var heller ikke så fromme at det gjorde noe, sier han. Nawaz sier at dagens muslimer utsettes for den lavere forventningers rasisme og at terroren har noe med islam å gjøre.

Now switch out white Christians with brown Muslims and kindly cease with this bigotry of low expectations. This has something to do with Islam.

Terroren er ikke et resultat av dårlig sikkerhet heller, sier han. Vi kan utstasjonere så mye sikkerhetspersonnel vi orker og det vil fremdeles ikke løse problemet. Frankrike har ikke sovet på vakt.

ANNONSE

Hva vi krever av sikkerhetsstyrkene er umulig, sier han. Folk kan radikalisere seg selv på sosiale medier og myndighetene vil aldri har den fulle oversikten. Du kan ikke bryte opp et nettverk som består av én enkelt person. Det vil aldri bli nok politi til å stanse alle morderiske trailere eller alle terrorister på alle flyplasser, nattklubber eller stadioner.

Det eneste vi kan gjøre, ifølge Nawaz ,er å stanse rekrutteringen. Vi har tillatt “hardline” islamisme inn i våre samfunn, sier han. Men han kommer ikke med noen løsninger på hvordan vi skal bli kvitt problemet eller hva forskjellen på islam og islamisme er.

To stop it we have to make it less attractive, and that is a long-term struggle, similar to the those against racism, homophobia and anti-Semitism.

Det aner oss at vår sivilisasjon vil ligge i ruiner før vi har nådd dette punktet. Hearts and minds? Glem det. Antisemittisme er stigende i takt med økningen av Europas muslimske befolkning og ekstremistvenstre.

Hvis Nawaz mener at rasisme, homofobi og antisemittismeproblemer er løst, så tar han feil. Det er også lite trolig at rekruttering til jihad i fremtiden vil bli ansett som røyking – ikke lenger sosialt akseptabelt.

Hva er vel dét i forhold til det flotte livet etter døden som martyr i Allahs tjeneste?

The Telegraph

ANNONSE