Nyt

En domstol i Hamborg har nedlagt forbud mod at sangen komikeren Jan Böhmermann fremførte på TV om Recep Tayyip Erdogan kan fremføres. Den overvejende del af teksten var krænkende og injurierende, fandt domstolen.

In its ruling, the court said Erdogan should not have to tolerate such repetition “in view of its abusive and libelous content.”

In parts, the court judged Böhmermann’s poem to have crossed an acceptable boundary between satire and “pure abuse.” The court said it had weighed the balance between artistic freedom and freedom of expression on one hand and Erdogan’s individual rights on the other.

“Through the poem’s reference to racist prejudice and religious slander as well as sexual habits the verses in question go beyond what the petitioner can be expected to tolerate,” the court said.

Kun den del som gælder behandlingen af kurderne kan gjentages.

Man kan gå ud fra at Böhmermann er uenig. Han vil bestride at Erdogan kan fornærmes som person. Erdogan fylder en statlig rolle, og som sådan kan han ikke fornærmes som person. Böhmernann laget en sang som kontrasterer Erdogans virelige handlinger og seksuelle fantasier, og domstolen tar disse tøvete betegnelser på alvor. Det er ikke til at tro.

Ønsket om ikke at støde er stærkere end ytringsfriheden.

 

http://www.dw.com/en/court-grants-erdogan-injunction-against-comedian-jan-böhmermann/a-19264350

 

Jan Böhmermann – “Erdowie, Erdowo, Erdogan”:

ANNONSE

Ét svar til “Domstol giver Erdogan medhold mod Böhmermann”

  1. […] samarbejdsaftale med autokraten Erdogan, Det er bare logisk at en domstol i Hamburg før helgen straffet komikeren Jan Böhmermann og forbød ham at fremføre satirenummeret om Erdogan. Slik en spot skal ikke noget menneske […]