Cover

Olje på lerret, 54,6 x 74,9cm, The Tate Gallery, London

John Frederick Herring (senior) (1795-1865) sies å ha vært hovedsakelig selvlært som maler. Hans interesse for tegning viste seg tidlig. Han var til å begynne med aktiv som kusk og skiltmaler, og fikk etter hvert i oppdrag å male portretter av veddeløps- og jakthester for de velbemidlede, I 1845 ble han tilsatt som Animal Painter for hertuginnen av Kent, og mottok dessuten bestillinger fra selveste dronning Victoria.

I 1853 trakk han seg tilbake til Kent, sluttet å male hesteportretter, og konsentrerte seg for det meste om landlige motiver. Hans tre (av fire) sønner John Frederick jr. (1820-1907), Charles og Benjamin ble også malere, og arbeidet i sin fars tradisjon.

John Frederick Herring senior er godt representert i The Tate Gallery – blant annet med kopier etter Horace Vernets illustrasjoner tl Lord Byrons dikt Mazeppa fra 1820.

The Tate Gallery

ANNONSE