Nyt

Den som har fattet en viss interesse for de ymse instruksjonsbøkene for jihadister i Vesten som sirkulerer på internett, vil kanskje ha lagt merke til oppfordringer om å drive såvel rettslig som økonomisk jihad på mikronivå. Det kan for eksempel skje ved å begå hærverk eller trekke rettsprosesser ut i maksimalt langdrag, en metodikk som kan gi den simpleste pøbel eller forbryter en følelse av å delta i noe stort.

Frankfurter Allgemeine skriver nå at økonomisk jihad også foregår på større og mer organisert skala i Tyskland, noe Osama bin Laden forøvrig oppfordret til etter 9/11. I et program på Bayerischen Rundfunk kommer det frem at islamske terrorister skal ha svindlet tyske statskasser for millionbeløp ved hjelp av fiktive firmaer.

Skatteetaten i Bayern har oppdaget en gruppering som har opprettet et komplisert nettverk av fiktive firmaer. Det dreier seg om en internasjonal momskarusell. Man har forlangt millioner i momsrefusjon – for omsetning som ikke har funnet sted. Med én enkelt regning fra et fiktivt firma i München som angivelig solgte strøm, skal jihadistene ha fått en tilbakebetaling på 190.000 euro.

Bayerske skattemyndigheter har tatt i bruk telefonavlytting for å komme fenomenet til livs, og de avlyttede brukte selv uttrykket “økonomisk jihad” i sine samtaler. Den hellige krigen kan altså utkjempes med hvitsnipp­kriminalitet også. Hvitsnipp-jihadister benytter seg ganske enkelt av klassiske mafiametoder.

ANNONSE

Bayerns finansminister Markus Söder (CSU) kunne opplyse at de skyldige kom i skatteetatens søkelys fordi metodene de brukte, lignet svært på den organiserte kriminalitetens – derunder hvitvasking av penger. Bayern har opprettet en spesialenhet for å ta seg av slike terrorsaker, sier den bayerske finansministeren. Målet er ”å tørrlegge den sumpen terroren holder til i”. I flere tilfeller må man etterforske over 10.000 enkeltposter for å påvise et spesielt mønster.

Hvitvaskede penger er for fellesskapet ensbetydende med brente penger.

Det er lett å tenke seg hvor arbeidskrevende slike saker er. Politiet må prioritere hardt med sine begrensede ressurser, samtidig som omfanget av denne farlige samfunnskorrupsjonen øker med en strøm av mennesker hvor en viss andel er svorne fiender av våre samfunn, og enda flere ikke føler nevneverdig lojalitet til dem. For noen er alt som kan svekke det vantro vertssamfunnet, halal. Også det at befolkningens etiske tekstur er samfunnets viktigste fundament, oppdager vi på den harde måten. Skillet mellom godt og ondt er gått av moten, og erstattet av juridisk formalisme.

Sannsynligheten er stor for at fenomenet også eksisterer i Norge, uten at myndighetene som vil få til oppgave å bekjempe det, har vokabular for det ennå, om enn noen i Oslo-politiet har visst en stund at kriminelle angriper statskassen. I forrige uke tok EFTA-domstolen Norge for andre gang i mangler i gjennomføringen av hvitvaskingsdirektivet. Sov godt, og lykke til.

Frankfurter Allgemeine Bayerischen Rundfunk

ANNONSE

Ét svar til “Tyskland avslører økonomiske jihadister”

  1. Rune Hansen siger:

    Her i landet klarer myndighederne selv at føre retslig jihad uden hjælp fra islamister.

    Det så vi for nyligt med “racismedommen” i Helsingør.

Mest læst

De blev til monstre

Servicemeddelelse

Manifest i en mørk tid