Nyt

Sidste uge kunne Jyllands-Posten fortælle, at en undersøgelse foretaget af Rockwool Fondens Forskningsenhed, viste at ægteskaber på tværs af etnicitet og kultur havde størst risiko for at ende med skilsmisse. Flest skilsmisser sås i forholdet mellem en dansk kvinde og en ‘ikkevestlig indvandrermand’. Hele 24 procent var skilt efter fem år. ‘Lige børn leger bedst’ “gør sig tilsyneladende også gældende i ægteskaber”, skrev avisen.

Et par dage tidligere sendte DR dokumentaren Forført af kærlighed om 37-årige Anja Kofoed, der under en ferie i Marokko blev forelsket i 21-årige Said Somri. Hun solgte sin lejlighed, flyttede til Marokko og giftede sig med den unge beduin. Målet var at bygge et hotel som de kunne drive sammen, men de (læs: hun) løber tør for penge, og må låne flere af sin mor. De får over årene et par børn, og i lyset af de økonomiske problemer, bliver arbejdsløse Said grov og voldelig. Ikke mindst mod børnene. Han begynder at ryge hash og drikke hjemmebrændt, og det hele eskalerer.

“Det her liv er bare så meget fyld med vold, verbal vold, og trusler.”, lyder det nu. Han truer med at brænde huset, slå hende og børnene ihjel, og da han en dag tog ‘de to største knive vi havde’, flytter hun tilbage til Bornholm med ordene: “Said er blevet fuldstændig sindsyg, psykotisk.”

ANNONSE

Det startede ellers godt. “Han er virkelig høj, og går som regel med en stor turban, og fylder meget. Og jeg synes selvfølgelig at han var meget smuk”, fortalte Anja, der også understregede, at hun aldrig har “mødt en der har større respekt for andre mennesker”.

Hun mente, at det var som om de havde kendt hinanden altid, hvor Said var noget mere afdæmpet: “Sandheden er, at vi næsten ikke kender hinanden.”I starten kunne de vanskeligt tale sammen, og da hun over telefon fra Bornholm fortalte: “Jeg elsker dig meget højt” – var svaret: “Det gør jeg også”.

Hun praktiserede ‘skik følge eller land fly’, brugte ‘inshallah’ (om Gud vil) som høflighedsfrase, og brylluppet var 100 procent marokkansk inklusiv hennafarvede hænder. Said klædte sig som beduin, men var ikke særlig religiøs. Kulturelt var der dog en verden til forskel, hvad følgende dialog illustrerer. Ikke alle kulturer er lige åbne.

Q: Hvad siger folk til at du har en kæreste fra udlandet?

Said Somri: Der har været en hel del sladder blandt folk. Folk har sagt, at hun er en luder. Hun er hvid, og jeg er jo marokkaner. Der har været en del sladder, men det tager jeg mig ikke af.

Anja er hjemme på Bornholm, men danner stadig par med Said, kan man læse på DR.dk

ANNONSE

6 svar til “Anjas marokkanske beduin: “Folk har sagt, at hun er en luder. Hun er hvid, og jeg er jo marokkaner.””

 1. Glennie Sørensen siger:

  Og den ekstreme Anja, udtalte i udsendelsen, at grunden til at Said truede hende og børnene på livet, samt tævede dem, var at han blot ville have hende til at flytte hjem til Danmark med børnene, så de kunne få et bedre liv ???? Ja, det sagde hun sgu, Said´s vold og trusler var altså blot et udtryk for ædel tankegang fra et nobel og ædelt menneske…
  Det mest skræmmende er dog, at der er i hundrede tusinder personer som hende i Danmark, og at de har stemmeret..

 2. Holger Larson siger:

  Det kan være svært at styre fornuften, når man kommer i løbetiden.

 3. Henrik Petersen siger:

  Jamen det er jo en kendsgerning at hun er det man under besættelsen kaldte en feltmadras. Kender selv en i min omgangskreds og det harmer mig at hendes forældre af berøringsangst og totalt misforstået godhed ikke har villet tage konfrontationen med hende og fortalt hende at hun er en, ja, feltmadras.

 4. Per T siger:

  Synd for deres børn men ikke synd for Anja. Hun kan ikke sige hun ikke kendte risikoen men alligevel lod hun sig befrugte af muselmanden. Så må hun også tage hele pakken incl lokale skikke. Insallah!

 5. Ung Konservativ siger:

  Danske kvinder er så naive.

 6. Britta Due Andersen siger:

  Så udsendelsen – hold da op, hvor var hun naiv – det samme hendes mor. Deres tale om økonomi var jo komisk! At hun havde så meget handlevilje at rejse fra den barnlige og voldelige araber, havde jeg dog ikke troet………
  Men når hun først fik ham på afstand og kunne gå i smukke rolige omgivelser ved Østersøen, så var han bare dejlig igen…..