Nyt

Angivelig en kvinne skal ha gått amok med bil på den berømte The Strip i Las Vegas søndag kveld, og kjørt ned et 40-tall fotgjengere. Hvis man skal tro vitnebeskrivelsene var det en bevisst handling. De sier det var en kvinne som kjørte. Fotgjengere forsøkte å stanse henne, men hun fortsatte bare.

Sjåføren er i politiets varetekt og det blir tatt prøver for å se om hun er påvirket.

 “I saw a lady, she didn’t seem like she wanted to stop the car, she had both hands on her wheel and she was looking straight forward.”

People scrambled to stop the driver, she said.

“I saw men running after her, yelling, ‘stop, stop!’ As she was passing, we saw people running after her. Everyone was so frantic and just running around.”

Antonio Nassar, who was at the Strip, described a disturbing scene.

“The car rolled right in front of me. By the time I looked over to the right, all you could see was [her] driving away and people were bouncing off the front of the car, you can hear it,” Nassar told the affiliate.

“The windshield is smashed at this point. She rode the sidewalk, she came to a stop at the Paris intersection, people are punching into the window … she accelerated again and just kept mowing people down.”

Mediene legger med en gang inn forbehold: Man kan ikke vite om det var med overlegg, selv om det tydelig fremgår at det må ha vært bevisst. Spørsmålet er om personen var tilregnelig.

Det kan virke som om mediene etter San Bernardino er livredde for at publikum skal trekke forhastede konklusjoner. Bruk av bil som våpen er noe som palestinerne bruker mot israelere. Det har også vært brukt av jihadister i Canada (mot to offiserer), i Frankrike og i Linz i Østerrike. Men dersom mediene blir de som holder tilbake, slik det skjedde med San Bernardino, kan det bare øke spekulasjonene.

ANNONSE

Men man kan selvsagt ikke utelukke hverken stoff og/eller sinnsykdom. Men at det var en bevisst handling synes klart.

http://edition.cnn.com/2015/12/20/us/las-vegas-strip-accident/

ANNONSE