Nyt

Endelig sier myndighetene at en av de to San Bernardino-terroristene, pakistanske Malik, hadde sverget lojalitet til IS. Det har tatt dem tre dager å finne ut av det.

I stedet for å forfølge de sikreste ledetrådene virker det som om politiet har fulgt alle andre, for å slippe å følge det mest plausible. Litt som norsk politi etter attentatet på William Nygaard.

Det virker som om myndigheter og medier har panikk ved tanken på å stå overfor et massedrap begått av jihadister, på amerikansk jord. Men nå synker det inn. Omsider.

One of the two people involved in the San Bernardino attack that killed 14 people pledged allegiance to the leader of the Islamic State, the clearest indication yet that this was an act of terrorism, according to two law enforcement officials.

The officials said Tashfeen Malik, 27, the Pakistani wife of the other shooter, made the statement on a Facebook page. It’s not immediately clear when she posted the declaration referring to Abu Bakr al-Baghdadi, the emir of the self-proclaimed Islamic State, the terrorist group that says it has established a caliphate in Syria and Iraq.

syed_farook

Det er dårlig med evnen til å reflektere over hva som driver terroristene. Det er snart blitt en vane å understreke hvor vennlige og hensynsfulle de er, enten det er som naboer eller kolleger. Var det ikke snart på tide å erkjenne at dette er en del av karikaristikaene til terroristene? Ikke nok med at familiene sier de var snille gutter, mediene later til å ta det for god fisk.

I tilfellet Farook og Malik heter det at de levde den amerikanske drømmen.

Speaking to the Los Angeles Times, co-workers who knew Farook described him as a quiet, polite man who held no obvious grudges­ against people in the office. The office had recently held a shower for the couple’s baby, and the two seemed to be “living the American Dream,” Patrick Baccari, a fellow inspector who shared a cubicle with Farook, told the Times.

Det er bare det at dette paret dro hjem til Farooks mor og overleverte deres halvt år gamle datter, før Farrok dro på tilstelningen på jobben, før han hentet kona og gikk løs på kollegene kl 1100. Hjemme fant de også utstyr til å lage bomber. Hvor lærte han/hvem ga han denne kunnskapen?

ANNONSE

Washington Post insisterer fortsatt på å være naiv.

The case did not initially fit any familiar template. If it was terrorism, why would the shooters target co-workers in a small city that many Americans couldn’t find on a map, rather than some more spectacular target? If it was workplace violence, why build up an arsenal of bullets and pipe bombs?

Slik spør man hvis man tar utgangspunkt i egne premisser. Det burde ha gått opp for større aviser og politikere og politi at jihadister har helt andre premisser. Hvor mange skal måtte bli drept før det synker inn?

Det er ikke lenge siden forrige gang:

This official also said the attack in San Bernardino evoked the mass shooting in Chattanooga, Tenn., earlier this year, when 24-year-old Mohammad Youssef Abdulazeez opened fire at an armed forces recruiting center and a Navy Reserve center, killing five people. In that case, the official pointed out, it took days for the FBI to sort out what had happened, and some questions remain unanswered.

https://www.washingtonpost.com/news/post-nation/wp/2015/12/04/san-bernardino-attackers-tried-to-cover-their-tracks-official-says/

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet