Nyt

Angela Merkel møter økende motstand på hjemmebane for sin åpne dørs politikk, men bøyer ikke av. I Europa-parlamentet onsdag advarte hun mot økende nasjonalisme. Det er ingen løsning på migrantkrisen. Europa må finne helt andre løsninger på overnasjonalt nivå, sa hun.

– Mer Europa, var løsningen, mente Merkel. Det er merkelig at hun som dreven politiker fortsetter å stemple kritikk av migrantinvasjonen som “nasjonalisme”. Et stykke på vei var denne avskrekkingen virkningsfull, nå kan det virke som om den er kontraproduktiv, dvs velgerne blir irriterte hver gang hun spiller dette kortet. Mot dem.

“In the refugee crisis, we must not succumb to the temptation of falling back into acting in nationalistic terms … national solo efforts are no solution to the refugee crisis,” Merkel said.

Merkel went on to call existing EU rules on asylum “obsolete”, as they place a burden on EU states where people arrive first to process claims for refugee status.

merkel.hollande.strasbourg

Foto: Hollande begynner å bli latterlig. Han later som om Frankrike er jevnbyrdig med Tyskland, også når det gjelder å dele byrdene ved migrantbølgen, men faktum er at Frankrike har tatt imot svært få sammenlignet med Tyskland. Merkel ser ikke ut til å ha merket at vinden har snudd. Ledere som befinner seg så fjernt fra grasrota risikerer å bli møtt med forakt.

Med seg hadde hun Frankrikes president Francois Hollande, som blåste seg opp og sa det kunne bli slutten på Europa, hvis ikke unionen kjente sitt ansvar og stilte opp. Hollande virker som en politiker som har mistet grepet. Han mente EU vil motta 600.000 migranter i år. Det er omtrent halvparten av hva Tyskland alene vil motta, tror man.

ANNONSE

The German leader spoke after France’s Hollande, who told EU leaders they risked the “end of Europe” if member states failed to remain united to tackle the refugee, euro currency and other crises.

“We need not less Europe but more Europe. Europe must affirm itself, otherwise we will see the end of Europe – our demise,” Hollande said.

Politikerne har funnet et mea culpa- et “det er vår skyld”-formular som skal forklare hvorfor strømmen er blitt så stor. EU var ikke forberedt. Vi kunne gjort mer, tidligere. Men hvem skal dette fungere overfor? Egne borgere? Skal det være en unnskyldning for at vi er nødt for å ta imot alle som kommer?

På den positive siden nevnte Hollande det håp Europa utløser hos migrantene. Dette sammen med det ansvar og de forpliktelser Europa representerer, gjør at vi bare må stille opp.

Hvem er det han snakker til?

“I recognise it willingly, Europe was slow to understand that the tragedies in the Middle East or in Africa could not be without consequences for it. Europe did not measure the hope it arouses and that it will long arouse in the face of distress,” he said, according to the DPA news agency.

“Europe did not dispense enough help to countries who were welcoming in camps ever larger populations. So it’s in an urgent fashion that it had to organise, Europe, to be worthy of its asylum tradition.”

Hollande said it will “probably” be 600,000 migrants and refugees who will arrive in Europe this year. But he also argued that “it’s in Turkey that refugees have to be welcomed as much as possible,” calling for closer cooperation with Ankara.

I bakgrunnen lurer en avtale med Tyrkia som betyr konsesjoner til Tyrkia mot at Ankara samarbeider om migrantstrømmen.

Germany and France call for united EU front on refugees
French leader warns of the “end of Europe” if EU states fail to unite on issues including the refugee crisis.

 

ANNONSE