
Britiske pubber indfører lukketid kl. 21 efter finansminister Rachel Reeves’ skatterazzia.
Det er især højere regninger for social sikring, der får pubudlejere til at skære i åbningstiderne.
Særligt højere regninger for social sikring presser pubudlejere til at skære ned på åbningstiderne i et forsøg på at holde pubberne flydende.
Pubværter siger, at de har indført sidste bestilling tidligere på aftenen for at udligne de ekstra omkostninger, som finansminister Rachel Reeves pålagde dem i oktoberbudgettet, skriver The Telegraph.
Dette er et af flere angreb på den britiske pubkultur, som briterne har oplevet, siden Labour overtog magten i juli. Først foreslog Starmer & co at forbyde rygning på udendørs restauranter.
Britiske pubber kan forbyde gæster at tale om LGBTQ-rettigheder
Tilbage i oktober skrev Document, at mange britiske pubber allerede har givet op og er ved at lukke i rasende fart på grund af energikrisen, inflationen og det grønne skifte.
Islamiseringen af især England har også været dødsstødet for mange pubber. I nogle dele af London er der ikke en eneste pub tilbage.
Brian Whiting ejer flere landlige pubber i det sydøstlige England. Han siger, at han er begyndt at lukke kl. 21 i stedet for kl. 23 i løbet af ugen, efter at hans virksomhed blev ramt af ekstra årlige omkostninger på 190.000 pund.
»Jeg har været selvstændig i 25 år, og jeg tror, at dette har været det sværeste for hotelbranchen nogensinde,« siger han.
Phil Thorley, ejer af den Kent-baserede pubgruppe Thorley Taverns, er endnu hårdere ramt. Han siger, at stigningen i socialsikringsbidrag alene vil betyde en ekstra udgift på 400.000 pund om året for hans virksomhed.
»Det er 8.000 pund om ugen i al evighed. Så vi er nødt til at foretage ændringer.«
Gæstfrihedsbranchen kæmper, efter at Reeves har forhøjet socialsikringsbidragene og sænket grænsen for at betale dem fra 9.100 pund til 5.000 pund.
Dette påvirker hotel- og restaurationsbranchen uforholdsmæssigt meget på grund af det store antal deltidsansatte og lavtlønnede i sektoren.
Problemerne forstærkes af, at Labour-regeringen har hævet mindstelønnen med 6,7 %. Det er en klassisk socialistisk politik, som har til formål at øge lønnen for lavtlønnede arbejdere. I praksis resulterer det dog kun i, at virksomheder går ned, og at ansatte går fra lav indkomst til ingen indkomst.
Virksomheder, der er særligt ramt, er butikker og cateringvirksomheder. Unge mennesker uden erhvervserfaring er særligt udsatte.
»Faldet i socialsikringsgrænsen har påvirket mig enormt. Jeg er meget stolt af, at vi ofte er det første job for mange unge mennesker. Men er det en falsk økonomi nu?« siger pubudlejer Whiting.
»Nu, hvor lønningerne er steget dramatisk, får man som arbejdsgiver meget mere for pengene med medarbejdere, der er lidt ældre.«
Det gør det meget sværere for unge briter at komme ind på arbejdsmarkedet. Studerende, som har brug for et ekstra job for at få enderne til at mødes, vil også blive hårdt ramt.
Det er selvfølgelig værst for studerende og unge briter, som ikke kommer fra velhavende familier. Forsøget på at hjælpe dem med de laveste indkomster rammer således dem med lave indkomster hårdest.
29 procent af de britiske pubber siger, at de planlægger at reducere åbningstiderne.
Selv hundene er der sørget godt for på The Millstream. Foto: TripAdvisor
Pubkulturen er en vigtig del af den britiske kultur og historie, og briterne reagerer med raseri i kommentarfeltet under artiklen. Her er blot nogle få eksempler:
»Det er en stor joke. 1 pence mindre i alkoholafgift på en pint. Det gør virkelig en stor forskel, når du betaler £7 pr. pint i stedet for £7,01.«
»De vil dræbe pubber som sociale mødesteder, holde folk hjemme og forhindre dem i at blande sig, så de ikke kan diskutere, hvor dårligt landet drives.«
Der er stadig over fire år til, at Labour skal afholde et nyt parlamentsvalg.