Nyt

Titusinder mødte op i Budapest lørdag for at demonstrere mod krig. Der er frygt for krig i Europa, men medierne kan ikke lide fredsdemonstranter. De, der engang støttede »make love not war«, er nu ivrige tilhængere af krig, og de fremstiller fredsdemonstranter negativt, som Putins stikirenddrenge.

Læs NTB’s dækning:

Den ungarske premierminister Viktor Orbans tilhængere demonstrerede i Budapest lørdag. Han talte for at skabe fred ved at stoppe våbenhjælpen til Ukraine.

Lige der og da kører journalisten kniven ind i demonstrationen: De vil stoppe våbenhjælpen, og hvad får de? Noget andet end fred.

Mængden viftede med flag og råbte »Ungarn-Ungarn«. Nogle holdt bannere op med teksten »Herre, giv os fred«.

“Aldrig før er så mange mennesker mødt op for fred. Vi er det største fredskorps, den største fredsbevarende styrke i Europa,« sagde Orban til folkemængden.

Nu er Orbans fjendtlighed kommet frem i lyset. Han tror, at han kan skabe fred ved at bøje sig for Putin.

Ved at fratage Ukraine våbenstøtte til krigen mod de russiske besættelsesstyrker mener den ungarske premierminister, at der kan skabes fred i landet. I hans retorik er EU og NATO krigsophidsere, der forsøger at trække Ungarn ind i konflikten.

Ungarn er medlem af både Nato og EU, men er gået imod de andre medlemslande og blokerer for støtte til Ukraine.

Orbans kritikere mener derimod, at hvis Rusland får held med sin aggressionskrig i Ukraine, vil det føre til en endnu farligere situation, hvor Vladimir Putins regime kan genopbygge sin militære styrke og true nye områder.

Ungarn er medlem af Nato, men blokerer for støtte til Ukraine.

Nej, snarere en rigtig verdenskrig. Alle gode ting er tre.

ANNONSE