Nyt

“Kilder” i Washington fortæller til Guardian, at Viktor Orban vil have et møde med republikanerne i Kongressen på tirsdag for at overtale dem til ikke at stemme for flere penge til Ukraine. Det er ikke sikkert, at han skal anstrenge sig. Modstanden er allerede stærk.

“Kilderne” er åbenbart kræfter inden for Demokraterne og Pentagon, der ønsker, at krigen skal fortsætte for enhver pris.

Medlemmer af Ungarns udenrigspolitiske institut og ansatte fra den ungarske ambassade i Washington, taler mandag og tirsdag ved et arrangement arrangeret af den konservative tænketank Heritage Foundation.

Tænketanken har længe været kritisk over for USA’s støtte til Ukraine.

På dag to af begivenheden er flere republikanske medlemmer af Kongressen inviteret til et lukket møde, fortæller The Guardian fra en kilde i partiet. Flere af dem må have været enige.

I sidste uge truede forsvarsminister Lloyd C. Austin Kongressen med, at det ville være en bedre investering at sende amerikanske dollars end at skulle betale med amerikansk blod senere.

“…Austin advarede kongressen tirsdag om, at hvis lovgivere undlader at give mere bistand til Ukraine, vil det “meget sandsynligt” føre til, at amerikanske tropper på jorden i Europa forsvarer NATO-allierede i andre lande, Rusland kan være det næste mål.”
Jens Stoltenberg er talsmand for krigspartiet. Hans oplæg er baseret på, at manglende penge kan føre til sejr for Putin. Men sandheden er, at russerne allerede har en overhånd. Der er en halv million døde og sårede ukrainere. Det taler Stoltenberg ikke om.

– Jeg er stadig sikker på, at støtten vil komme fra USA, men det er ikke godt, at det tager tid og skaber usikkerhed. For USA er den største bidragsyder til Ukraine. Det paradoksale er, at der er et stort flertal i Kongressen for at støtte Ukraine, men det er nu blevet flettet sammen med et indenrigspolitisk spørgsmål, siger Stoltenberg til Dagens erhvervsliv.

NATO-chefen vil ikke udelukke, at Putin kan gå i offensiven igen, hvis støtten fra Vesten tørrer ud.

– Det vil være en tragedie for Ukraine og farligt for os. Derfor gør jeg alt, hvad jeg kan for at sikre en fortsat opbakning, siger han til avisen. (NTB)

Putin har været i offensiven længe, ​​og det er groft misvisende for Stoltenberg at sige andet. Han var selv ude og advare mod dårlige nyheder fra Ukraine for nylig.

ANNONSE

Mest læst

Bidens store bagslag