Nyt

Pave Frans chokerede angiveligt biskopper i Italien ved at bruge et stødende skældsord, da han sagde, at homoseksuelle mænd ikke burde optages på kirkens seminarier, fordi der allerede er “for meget seksuel aktivitet blandt homoseksuelle”.

Paven sagde på et lukket møde på en bispekonference i Vatikanet, at homoseksuelle mænd ikke bør optages på seminarier, rapporterer italienske medier.

Biskopperne på mødet var angiveligt overraskede over det sprog, den 87-årige brugte til at komme med udtalelsen – det nedsættende ord “frociaggine”, som på dansk kan oversættes til “bøsse”, skriver The Daily Mail.

Det italienske nyhedsbureau Adnkronos rapporterede med henvisning til kilder, at paven sagde i talen:

“Hør her: Der er allerede en homoseksuel atmosfære, som ikke er god. Det er nutidens homoseksuelle kultur, der gør, at det er bedre for dem med en homoseksuel orientering ikke at blive optaget på præsteseminarierne.”

Biskopperne fortalte avisen Corriere della Sera, at bemærkningen blev mødt med “vantro latter”. Nogle antydede, at det var en ærlig fejl fra paven, der taler italiensk som andetsprog, og at han “ikke var klar over”, hvor stødende ordet var.

ANNONSE

De påståede kommentarer, som ser ud til at være i strid med de seneste tiltag for at ændre optagelsesreglerne til præsteseminariet, er kommet som en overraskelse for nogle i kirken, da Frans er kendt for at have et mere liberalt syn på LGBT-rettigheder end sine forgængere.

Francesco Lepore, en tidligere præst, som nu er aktivist for homoseksuelles rettigheder, sagde, at han var “forbløffet” over de kommentarer, som Frans, der også er kendt under sit fødenavn Jorge Mario Bergoglio, angiveligt skulle have fremsat.

“På trods af at vi nu er vant til den slags direkte sprog fra Bergoglio, virker det at tale om bøsser på seminarierne mere som noget, man siger i en bar, end som noget, man gør som pave”, sagde han til La Repubblica.

Pave Frans’ seneste udtalelse tyder på, at han har fået et mere konservativt syn på homoseksuelles deltagelse i seminarer og andre kirkelige begivenheder.

 

ANNONSE