Nyt

Emmanuel Macron følger Bidens eksempel: Han stempler dem, der er uenige med ham, som antidemokrater.

Nu handler det om hans holdning til EU. “Dem, der går ind for deres egen nation, er i det skjulte, anti-EU og pro-Brexit,” siger Macron. “Han frygter tydeligvis en højredrejning ved EU-valget i juni.

“Det, han serverer, er ikke argumenter, der kan besvares. Det er en mistænkeliggørelse af hans modstandere. Han tillægger dem skjulte og dårlige motiver. De vil ødelægge det, der er blevet bygget op. Det, Macron gør, er at forbyde uenighed.

– Jeg siger til europæerne: Vågn op. Vågn op, de er forklædte brexitører. Alle europæiske nationalister er forklædte brexitører,” sagde Macron for nylig i et interview med magasinet  The Economist ,med henvisning til Storbritanniens udtræden af EU i 2020, populært kaldet  “Brexit”.

Udtalelsen kommer forud for EU-valget i begyndelsen af juni.
I flere lande står EU-skeptiske partier på den yderste højrefløj, som f.eks. National Samling (RN) i Frankrig, til at klare sig godt ved valget.

– RN ville ud af Europa, ud af euroen, ud af alt. Nu siger de ikke længere noget. De høster fordelene ved Europa, mens de ønsker at ødelægge EU – uden at sige noget, hævder Macron.

Og det gælder i alle lande, tilføjer han.

Macron sammenligner også det at give magt til nationalister i EU med, at “overlade banken til røverne.” (NTB)

“Man kan se, at temperaturen stiger, og at folk i magtpositioner er ved at blive desperate.

ANNONSE