Nyt

Dublin politi fjernede 200 telte fra Dublins gader og førte chokerede afghanere, pakistanere og nigerianere ind i busser, mens gaderne blev spulet og rengjort.

Teltby i hjertet af Dublin.

Lidt efter solopgang ankom en konvoj af politibiler, lastbiler, kranvogne og busser for at nedbryde en teltby, som migranter havde sat op i hjertet af Dublin.

Situationen var ikke længere holdbar, teltbyen havde vokset sig for stor, for synlig og var blevet for politisk anstrengende for myndighederne.

Fjernede alle spor

Gaderne blev spærret af, og chokerede, søvnige mænd fra Afghanistan, Pakistan, Nigeria og andre lande blev ført ind i busser, mens deres ca. 200 telte blev fjernet, og alle spor af lejren blev slettet.

– Men, som The Guardian skriver,

Fejning og spuling kunne ikke fjerne lugten af forfejlet politik og fejlslagne valg.

Stank af fejlslagen politik

– Alle var enige om, at slummen var en vederstyggelighed – uhygiejnisk, usikker, uretfærdig, en plet på Irlands samvittighed – men måden og tidspunktet for dens fjernelse stank af politik, både irsk og britisk.

Mundhuggeri mellem Dublin og London

Irlands justitsminister Helen McEntee sagde for en uge siden, at 80 procent af de nyankomne migranter kom via Nordirland. Sagen blev brugt af Rishi Sunak til at “bevise”, at Rwanda-planen bærer frugt. Det har igen ført til skænderier mellem Dublin og London, da begge sider af Det Irske Hav er under pres for at kontrollere migrationen.

Vælgerne har fået nok

I England og Wales er Tories bange for at blive udslettet ved lokalvalget på torsdag, og ved parlamentsvalget senere på året. Irlands regeringskoalition er under et lignende pres forud for lokalvalgene, parlamentsvalget i marts, og valget til Europa-Parlamentet i juni.

ANNONSE

– Etnisk udrensning.

Migrants Welcome-organisationen Social Rights Ireland, som havde leveret telte og dyner, kaldte aktionen for “etnisk udrensning”:

– At flytte folk ud af syne og ud af sind er etnisk udrensning.

Irlands regjering skylder på Rwanda-planen for sin selvskapte migrasjons­krise

 

ANNONSE