Nyt

FN’s Højkommissariat for Menneskerettigheder (OHCHR) bekræftede i december, at en “journalist” ved navn Mustafa Ayyash var blevet dræbt i Gaza: .

– Mustafa Ayyash, grundlægger og direktør for Gaza Now News Agency, blev dræbt sammen med mindst otte familiemedlemmer, herunder børn, i et luftangreb på familiens hus i Al Nuseirat den 22. november.

Lever og er ved godt helbred

Nu viser det sig, at denne “journalist” ikke bare lever i bedste velgående, “Gaza Now og dets grundlægger Mustafa Ayyash”, blev den 27. marts listet blandt dem, der er sanktionerede af det amerikanske finansministerium for “i væsentlig grad at hjælpe, sponsorere eller yde finansiel, materiel eller teknologisk støtte til, eller levere varer eller tjenester til Hamas”.

Gaza Now News kunngjorde 28. mars at østerrikske myndigheter hadde arrestert Ayyash, og det er lite sannsynlig at de tok seg bryet med å arrestere en død mann.

Står stadig opført som dræbt

OHCHR har fortalt Jewish News Syndicate(JNS), at de har rettet misinformationen, efter at “journalisten” blev anholdt i live, men han står stadig opført flere steder på FN’s hjemmeside som dræbt af Israel:


Modvillig korrektion

Analytiker Joe Truzman fra Foundation for Defence of Democracies siger til JNS, at den “modstræbende korrektion” fra FN’s højkommissær for menneskerettigheder er “utilstrækkelig til at reparere den skade, de har forvoldt”.

ANNONSE

Et betydeligt antal mennesker, der udgiver sig for at være journalister i Gaza, har bånd til, eller støtter Hamas. I december slog OHCHR “alarm” over, at “et hidtil uset antal journalister og mediearbejdere er blevet dræbt i Gaza siden den 7. oktober”. De hævdede at have “bekræftet drabet på 50 journalister og mediearbejdere, og modtaget oplysninger om, at yderligere 30 kan være døde, hvilket svarer til cirka seks procent af alle dem, der er registreret hos journalistforbundet i Gaza”.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag