Kopierede/fra hoften

Redaktør André Rossmann har beskæftiget sig med dette spørgsmål i en kort opsats på 24Nyt, som jeg vil citere i sin fulde længde. Nederst vil jeg knytte min egen kommentar til Rossmanns betragtninger:

”’Forhåbentlig kan USA med sin nye kritiske holdning gå i spidsen og sammen med EU sparke døren ind til våbenhvile i Gaza. Fred og sikkerhed for både Israel og palæstinenserne findes kun ved massivt langvarigt pres fra resten af verden. Forhåbentlig kan Den Internationale Domstol, når den engang fælder den endelige dom over Israels krigsførelse, bidrage til dette pres’, skrev den afdankede socialdemokrat Mogens Lykketoft for nylig i Berlingske.

I deres angreb på Israel og Benjamin Netanyahu ligner Mogens Lykketoft og andre jødehadende danske politikere små tæppepissere, der bjæffer uanfægtet af, at Netanyahu er landets demokratisk valgte premierminister, og at han har opbakning fra et flertal af israelske vælgere.

ANNONSE

Ifølge det amerikanske medie Axios er Netanyahus regering ikke i overhængende fare for at bryde sammen, selv om det indenrigspolitiske pres på ham er stort.

Netanyahus største politiske rival, Benny Gantz, som er med i Israels kriseregering, ser heller ikke ud til at forlade den lige foreløbig. Og selv hvis Gantz forlod regeringen, ville Netanyahu stadig have 64 medlemmer af sin koalition i Knesset, inkl. sine ultraortodokse og radikale højrefløjspartnere.

Hvad Hamas’ nyttige idioter i Danmark ikke kan fatte er, at for Israel er kampen mod Hamas en eksistenskamp om landets overlevelse. Og derfor kan ingen stoppe Israel – hverken verdensopinionen, Biden, FN, EU eller Den Internationale Domstol i Haag.

Og mindst af alle Mogens Lykketoft og andre danske tæppepissere, hvis bjæffen ikke er udtryk for andet end ønsketænkning og dagdrømmeri.”

Så vidt André Rossmann. Han går imidlertid galt i byen med sin anklage mod Mogens Lykketoft for at være nyttig idiot for Hamas. Tæppepisser er han, men aldeles ingen idiot. Han har netop fattet, at Israel befinder sig i en eksistenskamp affødt af Hamas’s overfald, men da han af sit ganske hjerte ønsker den jødiske stat strøget fra landkortet, må han naturligvis fordømme Israels forsvarskrig, således at Hamas kan gøre det beskidte arbejde. Hvis vi ikke forstår, hvad Lykketoft er ude på, er det os, der er idioter.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag