Kopierede/fra hoften

Den hollandske by Utrecht har høje ambitioner om at blive “bæredygtig”, men må justere sine ambitioner i lyset af den elektriske virkelighed. For at undgå at elnettet bliver overbelastet, overvejer byrådet at begrænse brugen af ​​elbiler og slukke for ladestanderne dele af dagen.

Solen skinner ikke altid

Det er rådmand Lot van Hooijdonk fra GroenLinks, som fremmer forslaget om at slukke for kommunale ladestandere, rapporterer RTV Utrecht.</span >

Overbelastning af netværket opstår, når efterspørgslen overstiger netværkets kapacitet. Når solen skinner, er der overskud af strøm, men oftest er det sådan, at elnettet ikke kan klare efterspørgslen, og det har hverken van Hooijdonk eller byen nogen løsning på.

Elbiler er ikke velkomne

Utrecht har i dag en “miljøzone”, hvor dieselbiler ikke er velkomne. Partij van de Arbeid og ChristenUnie har til dels radikale ideer om, hvordan man skal håndtere problemet, blandt andet har de også foreslået at begrænse brugen af ​​elbiler i byen.

ANNONSE

Der er løbende forsøg på at reducere kapaciteten på ladestationerne om eftermiddagen og tidlig aften, så opladningen går langsommere. Dette går for det meste godt for de lokale, men er et problem for besøgende, der skal forlade byen samme dag.

Løsning for de velstillede

Det regionale netværksselskab Stedin har meddelt, at offentlige ladestandere skal slukkes mellem klokken fire om eftermiddagen og ni om aftenen. Det vurderer van Hooijdonk, men hun er åben for fortsat at tillade folk i nød at købe sig opladning , dog til en væsentlig højere pris.

 

 

Køb Kents bog!

 

Køb «Europas mærkelige død»!

ANNONSE