Kopierede/fra hoften

Dommerne i U.S. Supreme Court afviser Biden-regimets anmodning om at forhindre Texas i at udøve grænsekontrol under statens egne love. Dette er en stor, men midlertidig sejr for Texas-guvernør Greg Abbott.

Det betyder, at USA’s Højesteret anerkender, at Texas har ret til at følge sine egne love, og at de føderale love dermed er begrænset. Det er en vigtig sag for alle stater, der lever midt i oversvømmelsen af ​​den massive invasion af illegale migranter.

Loven, der i Texas er kendt som SB 4, gør ulovlig grænsepassage til en forbrydelse, og tillader statslige embedsmænd at udføre deportationer, skriver Wall Street Journal.

Foranstaltningen er blevet midlertidigt suspenderet, mens Højesteret behandlede regeringens anmodning om at stoppe implementeringen, mens retssagen af ​​tvisten pågår ved lavere domstole.

En føderal distriktsdommer havde midlertidigt forbudt loven, men det femte U.S. Circuit Court of Appeals i New Orleans sagde, at loven kunne træde i kraft i det mindste indtil videre.

Højesterets kendelse til fordel for Texas, er dog ikke en endelig afgørelse. Alligevel er det et tegn på, at statens love kan være stærkere nu, end da lignende lovgivning i Arizona blev slået ned af en mindre konservativ højesteret i 2012.

ANNONSE

Tre dommere, alle udpeget af demokraterne, var dissens: Sonia Sotomayor, Elena Kagan og Ketanji Brown Jackson.

Køb “The Dying Citizen” af Victor Davis Hanson som papirbog eller som e-bog! < /p>

ANNONSE

Mest læst