Tavle

Tysklands finansminister Christian Lindner har advaret sin egen regering om, at landet er ved at miste kontrollen over sine statsfinanser. Han kræver, at regeringen gennemfører skrappe stramninger.

Underskuddet vil kun stige

Ifølge Lindner står landet over for en alvorlig økonomisk situation. Budgetunderskuddet vil kun stige i de kommende år, hvis der ikke allerede nu træffes foranstaltninger til at begrænse udgifterne.

– I et ugunstigt scenario vil den langsigtede gæld stige til omkring 345 procent af bruttonationalproduktet. I et gunstigt scenario vil gældskvoten stige til omkring 140 procent af BNP i 2070, ifølge en bæredygtig rapport fra hans ministerium.

Gældsbremse

I henhold til EU-lovgivningen skal Tyskland begrænse sit gældsniveau til 60 procent af BNP, hvilket kræver dramatiske besparelser. Tysklands befolkning ældes hurtigt, andelen af ​​pensionister stiger, skatteindtægterne falder, og de sociale omkostninger, forbundet med landets eksplosivt voksende immigration, vokser kraftigt.

Lindner repræsenterer Freie Demokratische Partei (FDP). Samarbejdspartnere, De Grønne og Socialdemokraterne (SPD), er tilbageholdende med at skære i udgifterne for ikke at skade opbakningen forud for det næste valg i forbundsstaten i 2025.

– Kan ikke købe vækst med gæld

SPD kræver fjernelse af landets gældsloft, mens FDP stemte for at beholde loftet. Det kan kun fjernes, hvis koalitionen stemmer for det – og det er FDP fast besluttet på, at de ikke ønsker.

ANNONSE

– Det skal være klart: Man kan ikke købe vækst med ny gæld, siger FDP’s parlamentariske gruppeleder Christian Dürr til den schweiziske avis Neue Zürcher Zeitung.

Distancering

FDP har taget fart i meningsmålingerne, efter, at de indgik regeringssamarbejde med SPD og De Grønne. For at redde partiet fra, at valget bliver en katastrofe, kan det se ud til, at de nu forsøger at tage afstand fra koalitionspartnerne.

 

 

Køb “Et advaret energichok“!

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag