Kopierede/fra hoften

Den britiske premierminister, Rishi Sunak, advarer politicheferne om en “voksende konsensus om, at pøbelvælde erstatter demokratisk styre”. Dette rapporterer BBC.

Statsministeren ønsker kraftigere reaktioner fra politiet, som han siger, er nødvendige, for at beskytte politikere og demokratiske processer. Dette inkluderer en “øjeblikkelig reaktion” fra politiet ved intimiderende protester ved parlamentsmedlemmers hjem.

Sunak holdt tale dagen efter, at indenrigsministeriet annoncerede en pakke på 31 millioner pund, der havde til formål at beskytte parlamentsmedlemmer.

Dette var som reaktion på øgede konfliktniveauer, under den igangværende konflikt mellem Israel og Hamas i Gaza. Adskillige pro-palæstinensiske demonstrationer, i London og andre britiske byer, har været meget aggressive, og har i nogle tilfælde gået direkte, og personligt, efter bestemte politikere.

Nu er politichefer blevet tilkaldt til Downing Street, hvor premierministeren opfordrede dem til at bruge eksisterende beføjelser, til at slå ned på trusler og forstyrrelser.

Premierministeren kommenterede: “Vi kan simpelthen ikke tillade dette mønster af stadig mere voldelig og intimiderende adfærd, som har til formål at lukke ned for den frie debat, og stoppe folkevalgte i at udføre deres arbejde.” Sunak hævdede, at sådan adfærd “simpelthen er udemokratisk”.

ANNONSE

Politiet blev informeret om, at protester uden for parlamentsmedlemmers hjem og kontorer, generelt bør betragtes som skræmmende, og derfor skal “udløse et øjeblikkeligt svar”.

I et dokument fra det britiske indenrigsministerium står der, at politikere er blevet truet. “Dette er ikke isolerede hændelser eller legitime midler til at opnå forandring gennem kraften af ​​fredelige argumenter… Det er lige så ubritisk, som det er udemokratisk”.

Palestine Solidarity Campaign, er en af ​​de pro-palæstinensiske grupper, bag rækken af ​​massedemonstrationer, der er blevet afholdt i London og andre byer, over Gaza-konflikten. De har sagt, at de ikke støtter protester uden for parlamentsmedlemmers hjem, men har forsvaret retten til at arrangere fredelige protester, uden for parlamentsmedlemmers kontorer.

Den konservative Donna Jones, formand for Association of Police and Crime Commissioners, sagde til BBC, at politiet i øjeblikket har beføjelser nok – og har brugt dem til at arrestere demonstranter.

Jones, som var til møde i Downing Street, sagde: “Vi har nu alle hørt budskabet fra pro-palæstinensiske grupper. Vi har hørt det, vi ved det, vi forstår, hvad de forsøger at sige – men denne form for ulovlig adfærd skal stoppe”.

Tidligere på måneden blev det konservative parlamentsmedlem Tobias Ellwoods hjem et mål for pro-palæstinensiske demonstranter. Preet Gill, Labour-parlamentsmedlem for Birmingham Edgbaston, siger, at dødstrusler er blevet “normen” i hendes job. Det konservative parlamentsmedlem Theo Clarke siger, at hun har en panik-knap, der er direkte knyttet til politiet “til enhver tid”.

Tom Southerden fra organisationen Amnesty International advarer derimod om, at de grundlæggende rettigheder til at demonstrere udhules, og at tale om “pøbelvælde” vildt overdriver problemet.

Køb Douglas Murrays bog “Europas mærkelige død” fra Document Forlag her!

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag